1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Социални асистенти и ежедневните им предизвикателства

Социални асистенти и ежедневните им предизвикателства

28-06-2018 Съвети за болногледачи
 

Работата като социални асистенти е предизвикателство, като всяка друга дейност, свързана с общуване. Защото ежедневните задължения, които има един социален асистент, са съсредоточени не само около помощта на болния, но и в това той да бъде в добро настроение на духа. Понякога това е трудно и се изискват специални умения на болногледача, за да се справи.

За щастие, има начин да подпомогнете своето ежедневно общуване с пациента. Няма да е бързо, ще изисква работа всеки ден, но си заслужава усилията.

Как да го постигнете?

Думите – основно средство в работата ни като социални асистенти

За общуването думите са едно от важните средства за въздействие. Но невинаги. Понякога, те са второстепенни. В комбинация с жестове, интонация, цялостно поведение, ние се ориентираме за човека срещу нас. В ежедневното си общуване като социален асистент може да използвате различни техники за водене на разговор в зависимост от вашата цел: информативна, въздействаща (за подобряване на емоционалното състояние на пациента) или др.

Ето няколко полезни съвета при водене на разговор:

Задавайте въпроси

Съществуват различни видове въпроси, които може да използвате ежедневно, в зависимост от това какво искате да покажете. Например, използването на открити въпроси провокира говорещия да сподели повече. Те създават усещане за емпатия и разбиране и дава възможност за по-дълъг отговор и скъсяване на дистанцията между участниците в общуването.

Примери за открити въпроси: Как се чувстваш днес?

Друг тип въпроси, които може да използвате в ежедневното си общуване, са стимулиращите. С тях подтиквате разказващия да бъде креативен, да измисли нови идеи и други. Този тип въпроси са много подходящи, когато човекът срещу вас изживява криза или някакъв проблем.

Пример за стимулиращи въпроси: Какво друго може да е от полза в този случай? Как по друг начин може да се справим и др.

Техники за поддържане на разговора, които може да използвате при ежедневното общуване:

  1. за да покажете интерес и съпричастност, използвайте фрази като: „Разбирам те“, „Да, слушам“, „Продължавай“ и др.
  2. „Наистина ли?“, „Така ли?“, „Чудесно“, „Прекрасно“ и други, за да изразите своето отношение

Ако срещате предизвикателства, свързани с грижите, с помощта на този видео справочник ще добиете ценни съвети за справяне.

Не забравяйте, че е важно да бъдете активни слушатели, тоест – да слушате с разбиране. Така ще сте от полза за решаване на проблемите на вашия пациент и ще поддържате емоционалното му здраве високо.

 

 

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.
Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. [още]
Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.
Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2.
Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия] Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Инголщат

Дата на заминаване: 2021-12-07

Продължителност на престоя: 1 месец

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Дуисбург

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Дуисбург, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Гьотинген

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Гьотинген, Германия

Езикови познания: основни

детайли