1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Поведението на асистента при първа среща с пациента

Поведението на асистента при първа среща с пациента

20-12-2019
 

Заминаването на работа в чужда страна винаги е свързано със създаване на правилната предварителна нагласа. Ако сте се решили на тази стъпка и вече премисляте детайлите от приобщаването ви към начина на живот и традициите на германското общество, вероятно ще ви е полезно да прочетете тези няколко практични съвета, които касаят първата ви среща с пациента.

И така, вече сте в Германия и ви предстои да се срещнете за първи път в качеството си на асистент с вашия пациент и неговото семейство. Въпросите, които възникват веднага при тази представа, са немалко, а търсенето на правилните отговори – свързано с дълбоки колебания.

Не се тревожете, всичко ще си дойде на мястото, нужно е само да запазите самообладание и да следвате препоръките на специалистите.

Бъдете добронамерени и приветливи

Това е много важно за създаването на добро първо впечатление. Няма нищо по-отблъскващо при запознанство от намусената физиономия. Такова поведение е дори обидно, затова се постарайте да се усмихнете и да се представите любезно. Задължително използвайте учтивата форма при обръщение, както и фамилията на пациента – обръщение на малко име е абсолютно неуместно. 

Не се колебайте да задавате въпроси за всичко, свързано с работата ви и дори изисквайте инструкции, ако не получите такива или ги сметнете за недостатъчно изчерпателни. Такъв подход красноречиво ще подскаже вашата заинтересованост и желание да вършите задълженията, за които сте наети. Затова уточнете всичко, до последния детайл. 

Не се огорчавайте, ако забележите недоверие

Дори и да забележите, че отсрещната страна се държи недоверчиво и сдържано, не се отклонявайте от посоката, която сте поели. Дайте им време – и на пациента, и на неговите близки, доверието помежду ви постепенно да се изгради. Не им се сърдете, ако са малко сковани, защото те също ви виждат за пръв път и са загрижени в чии ръце оставят своя близък.

Опитайте се веднага да скъсите дистанцията с пациента още при първата среща

Ще прекарвате много време с този човек, ще се грижите за неговата безопасност, хигиена, пълноценно хранене, общо здравословно състояние – тоест, вие ще бъдете този, на когото той ще разчита за всичко. Вероятно няма да се сближите на момента, но с течение на времето и това ще се случи. Затова се опитайте да скъсите дистанцията още при самото запознанство, доколкото това е възможно. 

Обсъдете вашите лични нужди най-накрая

Може да задавате въпроси, свързани с вашето удобство в дома на пациента, но трябва да оставите това като последна точка от разговора. В противен случай ще изглежда, че сте по-загрижени за вашето добруване там, отколкото за това на пациента. След като сте уточнили всичко, свързано със задълженията ви, можете да задавате и въпроси от този род, но внимателно и тактично. 

Ако спазвате тези съвети, първата ви среща с пациента със сигурност ще протече гладко и ползотворно.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.
Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. [още]
Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.
Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2.
Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия] Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Инголщат

Дата на заминаване: 2021-12-07

Продължителност на престоя: 1 месец

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Дуисбург

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Дуисбург, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Гьотинген

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Гьотинген, Германия

Езикови познания: основни

детайли