1. Работа в Германия за болногледачи >
 2. Актуални новини >
 3. Защо професията болногледач става все по-популярна?

Защо професията болногледач става все по-популярна?

01-09-2021
 

На пръв поглед, професията на болногледача може и да не изглежда съвсем привлекателна. Но има хора, които усещат, че именно гледането на болни е тяхното призвание. Те са сърцати и им е пределно ясно, че това е професия, която е вид награда и за тях самите – най-вече в съвременните условия, когато от хората се изисква да печелят все повече и повече пари, а сякаш на заден план остава обикновената, ценна човещина.

 

Да работиш и печелиш от това да си Човек

Отдадените на професията болногледач споделят, че грижата за другите може да има много ползи, сред които:

 • удовлетворението от това да знаеш, че си помогнал на някого, който се нуждае от теб, и с това му се подобрява качеството на живот;
 • укрепване на връзката с човека, за когото се грижат;
 • възможност за личностно израстване и развитие на нови умения;
 • заплащането от доволен пациент може да е доста високо.

 

Защо хората обичат тази своя грижовна професия?

Както твърдят болногледачите, няма нищо по-хубаво от това да видиш някой да се усмихва, знаейки, че ти си допринесъл за това. И друго – самите грижещи научават нещо ново всеки ден. И ежедневието им е разнообразно, което им помага да израстват и като личности, и като професионалисти.

Работата в областта на грижите освобождава ангажираните в нея от всички обичайни предразсъдъци за възрастните хора. Твърде много възрастните хора се третират като „трета категория“, но работата с тях всъщност прави болногледачите им по-малко осъждащи. По-възрастните пациенти са също толкова умни, колкото всяка друга възрастова група, също толкова забавни, мили, топли, интересни и щедри. А възрастта им означава, че имат да разказват всякакви невероятни истории. Най-хубавото е, че всъщност имат време да споделят тези истории и бисери на мъдростта, както и да изслушват личните истории на грижещите се за тях. Това е вид интимно взаимодействие и означава, че неизбежно се развиват близки отношения между пациент и болногледач.

 

Пенсионирането не е край на живота

Чудесно е осъзнаването, че пенсионирането не трябва да бележи края на ползотворния живот. Полагащите грижи за другите знаят, че им предстоят нови преживявания и възможности, независимо на каква възраст са.

Когато човек е млад и здрав, лесно приема живота за даденост. Простите неща, като възможността да се става от леглото, самостоятелното обличане, разходките, готвенето, са важни за достойнството и самоуважението на човека. Срещайки безпомощни болни, техните гледачи още повече оценяват всичко това. Способността да се помага на безпомощните да се обслужват, да им се дава рамо и утеха – това е истински дар и действа възнаграждаващо спрямо болногледача.

 

За всички, които желаят да работят професията на болногледача: тя е много повече от елементарна ежедневна помощ!

Да бъдеш квалифициран болногледач означава много повече от просто предлагане на практическа помощ. Много често грижещият се представлява единствената връзка на болния с живота извън дома. Може да откриете, че ставате почти семейство, играейки ролята на довереник и чувството да си истински необходим е силно морално удовлетворяващо. Макар тази професия да е уморителна, емоционално и физически, щом направите деня на нуждаещия се човек по-значим, вие също ще се почувствате много по-добре и положително заредени.

 

Работете като болногледач в Германия!

 • Сигурна и легална работа в Германия
 • Високи доходи и индивидуални бонуси
 • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
 • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
 • 24/7 контакт с Promedica24
 • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Кемптен

Дата на заминаване: 2022-01-11

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Кемптен, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Хановер

Дата на заминаване: 2022-01-10

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Хановер, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Есен

Дата на заминаване: 2022-01-07

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Есен, Германия

Езикови познания: средни

детайли