1. Работа в Германия за болногледачи >
 2. Актуални новини >
 3. Безопасно пътуване до Германия с Promedica24

Безопасно пътуване до Германия с Promedica24

11-01-2021
 

Въпреки пандемията, още е възможно да отидете на работа в чужбина. Разбира се, има някои ограничения. По-долу ще откриете кратко ръководство за това как безопасно да отидете на работа в чужбина и какви правила е необходимо да спазвате на място.

безопасно пътуване до Германия

Много хора, включително болногледачи, искат и могат да отидат да работят извън България. Как да отидите на работа в чужбина? Безопасно, за предпочитане с фирма Promedica24, която като отговорен работодател е въвела специални процедури за заминаване, имащи за цел минимизиране на риска от инфекция по време на пътуване до работното място и по време на престоя. Спазват се всички действащи разпоредби и препоръки на местните власти.

 

Влизане в Германия

Все още е възможно да отидете на работа в чужбина, но има някои ограничения. Хората, които влизат в Германия, трябва да се регистрират и да генерират онлайн декларация за влизане. Болногледачите са освободени от задължението да преминат 10-дневна карантина, при условие че получат отрицателен PCR тест за коронавирус.

 

Безопасен процес на подбор

Отиването в чужбина на работа е възможно не само за сегашните ни болногледачки, но и за нови хора. Promedica24 непрекъснато набира персонал. В настоящата ситуация разговорите се провеждат по телефон, за да се сведат до минимум личните контакти. По време на такъв тип интервю експертът подбор на персонал представя компанията, описва изискванията, обсъжда условията за работа като болногледач, представя условията на договора, иска подробности за опита в грижите и знанията на немски и провежда кратко интервю на даден език. След вземане на решението за работа се изготвя договор. Той може да бъде подписан в офиса – на срещата присъстват само експертът по подбор и кандидатът за болногледач при запазване на стандартите за безопасност. Има вариант и за изпращане на договора с куриер до адрес или до офис на куриери. Последната стъпка е да направите снимка за вашето CV във фото студио или у дома.  След това финализирания профил се изпраща на клиент от Германия.

 

Безопаснo пътуванe до Германия

Promedica24 осигурява цялостна организация на пътуването в Германия. Това се отнася и за теста за коронавирус и всички свързани с него формалности. Хората, които влизат в Германия, трябва да бъдат регистрирани на: https://www.einreiseanmeldung.de . Трябва да попълните формуляр и след това се генерира документ – онлайн декларация за влизане – с уникален идентификационен номер. Лицата, преминаващи границата, трябва да имат в себе си декларацията и нейният идентификационен номер. Promedica24 се грижи за всички формалности и предоставя на болногледачите необходимите документи за заминаване.

 

Тестове за коронавирус

В края на Октомври миналата година цяла България беше призната от Германия като зона с повишен риск. Като такава има карантина след влизане с някои изключения. Хората, които могат да влязат, без да влизат в карантина, трябва да имат отрицателен PCR тест за коронавирус. Следователно Promedica24, като има предвид безопасността на служителите и сътрудниците, предоставя на всички изходящи болногледачи тестове за COVID-19. Те са безплатни за всички наши болногледачи и се правят веднага. Необходимо е да се извършват не по-рано от 48 часа преди преминаването на границата.

 

Работа в чужбина – какви правила трябва да спазват болногледачите?

Когато предоставят услуги за грижи в чужбина, болногледачите трябва да следват общоприетите правила по време на пандемия. Това са основно: минимизиране на социалните контакти, поддържане на социална дистанция, покриване на носа и устата на обществени места, дезинфекция на ръцете, както и други ограничения, въведени от местните власти.

Как ефективно да се предпазите от коронавирусна инфекция с SARS-CoV-2 и заразяване с Covid-19?

 • Грижа за хигиената на ръцете – мийте ръцете си често, като използвате сапун и топла вода, или дезинфекциращи гелове на алкохолна основа (поне 70%);
 • Избягвайте да докосвате лицето си, особено очите, устата и носа си;
 • Чрез ефективно покриване на носа и устата в публични пространства и при взаимодействие с други хора – за предпочитане с маска, а не шал;
 • Спазване на социална дистанция – поне 2 метра от останалите;
 • Избягване на големи групи от хора и места с много хора;
 • Избягване на контакт с хора, които имат видими симптоми на инфекция;

Също така е много важно да се грижите за себе си – за вашето здраве и благополучие, както физически, така и психически – през този труден момент. Трябва да почивате и да спите дълго време, да се храните здравословно (да ядете много зеленчуци и плодове), да се грижите за физическата активност – особено на открито и да избягвате стресови ситуации.

 

Къде да откриете надеждна и достоверна информация за текущата ситуация?

Български официални сайтове, предоставящи надеждна информация:

Чуждестранни сайтове:

Актуални предупреждения, съобщения и препоръки относно епидемиологичната ситуация могат да бъдат намерени и на официалните уебсайтове на държавни институции в Германия.

Promedica24 предоставя на своя уебсайт и специално разработено ръководство за работа в чужбина по време на пандемия.

 

Работете като болногледач в Германия!

 • Сигурна и легална работа в Германия
 • Високи доходи и индивидуални бонуси
 • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
 • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
 • 24/7 контакт с Promedica24
 • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Касел

Дата на заминаване: 2022-03-02

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Касел, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Инголщат

Дата на заминаване: 2022-03-01

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Аален

Дата на заминаване: 2022-02-28

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Аален, Германия

Езикови познания: основни

детайли