Справочник за болногледачи


Често задавани въпроси

Работа в Германия за болногледачи на възрастни хора

Има ли възможност за работа за кратък период, например за един месец?

Да, предлагаме и работа за кратки периоди по заместване, но това зависи от конкретния случай.

Всички пациенти ли са лежащо болни?

Не. Имаме голяма база данни от клиенти, които се нуждаят от различни форми на грижи. Всичко зависи от конкретната оферта и предпочитанията на болногледача.

Организирате ли курсове за грижи за възрастни хора?

Преди всеки договор организираме курсове за грижи, които дават възможност за обучение на нашите служители. Допълнително имаме видео инструкции на страницата ни и печатни материали в нашите клонове. От своя страна изискваме лицето, което желае да стане болногледач на възрастни хора, да има практически опит в тази област (напр. от семейството).

Как се пътува до Германия и кой организира транспорта?

Осигуряваме транспорт от договореното място направо до дома на пациента, за който са необходими грижи. Организацията и разходите за транспорт се поемат от Promedica24.

Мога ли аз да избера града, в който да работя?

Когато има подходяща оферта от съответния град – да, но това невинаги е възможно.

Аз ли трябва да платя пътните си разходи?

Promedica24 се заема с цялостната организация по Вашите заминаване и престой  в Германия – осигуряваме транспорт, настаняване и изхранване. Нашите болногледачи не заплащат никакви допълнителни разходи.

Възнаграждението почасово ли е или е месечно?

За всеки един болногледач възнаграждението се определя индивидуално на база нивото му на владеене на език и опита му в грижите за хора.

Заплащат ли се някакви такси?

Не, не събираме никакви такси от нашите болногледачи на нито един етап от сътрудничеството ни.

Как протича процесът по подбор на персонал?

След изпращане на попълнения от Вас формуляр на интернет страницата на Promedica24 или след обаждането Ви, провеждаме телефонен разговор, по време на който представяме нашата фирма, условия и отговаряме на всички основни въпроси. Разговаряме също за Вашия опит в областта на грижите и познанията Ви по немски език. В случай че телефонният разговор приключи успешно, ще Ви поканим на среща в наш офис, разположен най-близо до местоживеенето Ви, където да приключим с всички формалности.

Запознайте се с точното описание на процеса на подбор на персонал..

Какво да направя, ако не се разбирам с координатора на фирмата или с пациента, за който се грижа?

При всеки такъв случай – моля, обадете се на нашата алармена инфолиния, която работи денонощно, 7 дни в седмицата.

Важни телефонни номера

Къде се плащат осигуровките и данъците – в България или в Германия?

Осигуровките се плащат в България. Всички данъци, които се дължат от работодателя, се заплащат на място, съгласно законодателството на страната, в която работи болногледача. Не забравяйте, че всички формалности в тази област се поемат от Promedica24.

Колко бързо мога да замина?

Заминаването може да стане много бързо, дори няколко дни след подписване на договора. Всичко зависи от Вашите предпочитания и актуалните оферти за работа в Германия.

В момента имате ли оферти?

Да, офертите за работа като болногледач на възрастни хора в Германия са непрекъснато на разположение. Ежедневно ги обновяваме и проверяваме тяхната актуалност. Promedica24 разполага с най-голямата база данни от оферти измежду всички фирми, осигуряващи грижи за болни хора в Германия.

Оферти за работа в Германия

Какви условия трябва да изпълня, за да получа работа?

Най-важният критерий са познанията по немски език. Важен е и опитът в областта на грижите за възрастни или несамостоятелни хора (това може да бъде опит, придобит в семейството). И разбира се – желание за заминаване на работа в Германия!

На какви доходи мога да разчитам?

Възнаграждение зависи от познанията Ви по немски език. Зависи също и от Вашия опит в областта на грижата за възрастни или несамостоятелни хора(може и за семейство и близки).

Какъв договор се подписва?

За заминаване на болногледачи от България за Германия се подписват Трудов договор и Граждански договор.

За колко дълъг период мога да замина? Какъв е най-краткият период на работа?

Предлагаме голяма гъвкавост относно времетраенето на престоите в Германия. Стандартно това е един месец, случват се и двуседмични пътувания. Най-дългият период на работа е до няколко месеца. Всичко зависи от предпочитанията на болногледача.Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Обадете ни се

Бургас:
+359 56 91 68 99

Варна:
+359 52 91 95 56

София:
+359 24 92 54 34

Пловдив:
+359 32 57 01 37