1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. 4 билки в помощ при депресия и лошо настроение

4 билки в помощ при депресия и лошо настроение

29-05-2018 Полезно
 

Ние сме като огледало – от нас зависят и емоциите на хората, с които общуваме.

Работата често е причина за променливото ни настроение. Има професии, които изискват пълна отдаденост, специфични умения, качества като отзивчивост, състрадателност, чувство за такт и други. Такъв пример е работата, свързана с грижите за болни хора.

Ако работите като болногледач, сигурно често сте се сблъсквали с предизвикателството как да се справите с вашето настроение (вижте как да се справите с други предизвикателства в професията, представени в справочника на болногледача). Защото от него зависи и това на пациента, нали? Понякога не ви се говори, чувствате се тъжни, но ви е трудно да го прикриете. А имате задължения, които изискват вашата концентрация и професионализъм.

tea

 

 

 

 

 

 

Как да се погрижите за настроението?

Билките винаги са били помощник във всяко едно отношение. Всяка болка си има билка, казват старите хора. Има билки, които могат да подобрят по естествен начин настроението. Кои са те? И как влияят на настроението?

Жълт кантарион

Билката, ценена заради антидепресивните си качества, е жълтият кантарион. С него ще възвърнете спокойствието си, жизнеността ви ще се повиши, а лошите мисли и настроение сякаш ще се изпарят от само себе си.

Гинко билоба

Гинко билобата се препоръчва за оросяване на мозъка, намалява стреса, вярва се, че забавя процеса на стареене. Приемът на гинко билоба помага при първи прояви на есенна депресия и помага за повишаване на тонуса.

Маточина

Маточината успокоява психично напрежение, помага за добър и здрав сън,  намалява нервността, различни неврози и депресии.

Джинджифил

Макар да се ползва повече като подправка, джинджифилът ще ви помогне в онези мрачни, студени дни, в които чувствате необяснима тъга. Джинджифиловият чай се препоръчва за бодрост и добро настроение и със сигурност ще повиши тонуса ви.

Билките са естествен начин да се преборим с нервността, усещането за депресия и негативните мисли, които понякога ни връхлитат. С тяхна помощ можем да поддържаме доброто настроение, дори когато не се чувстваме толкова добре. Защото, за да сме трудоспособни, ефективни, трябва преди всичко да бъдем щастливи от това, което правим.

 

 

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.
Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. [още]
Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.
Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2.
Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия] Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Инголщат

Дата на заминаване: 2021-12-07

Продължителност на престоя: 1 месец

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Дуисбург

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Дуисбург, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Гьотинген

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Гьотинген, Германия

Езикови познания: основни

детайли