Често задавани въпроси
Работа в Германия за болногледачи на възрастни хора

Да, предлагаме и работа за кратки периоди по заместване, но това зависи от конкретния случай.

Не. Имаме голяма база данни от клиенти, които се нуждаят от различни форми на грижи. Всичко зависи от конкретната оферта и предпочитанията на болногледача.

Преди всеки договор организираме курсове за грижи, които дават възможност за обучение на нашите служители. Допълнително имаме видео инструкции на страницата ни и печатни материали в нашите клонове. От своя страна изискваме лицето, което желае да стане болногледач на възрастни хора, да има практически опит в тази област (напр. от семейството).

Осигуряваме транспорт от договореното място направо до дома на пациента, за който са необходими грижи. Организацията и разходите за транспорт се поемат от Promedica24.

Когато има подходяща оферта от съответния град – да, но това невинаги е възможно.

Promedica24 се заема с цялостната организация по Вашите заминаване и престой в Германия – осигуряваме транспорт, настаняване и изхранване. Нашите болногледачи не заплащат никакви допълнителни разходи.

За всеки един болногледач възнаграждението се определя индивидуално на база нивото му на владеене на език и опита му в грижите за хора.

Не, не събираме никакви такси от нашите болногледачи на нито един етап от сътрудничеството ни.

След изпращане на попълнения от Вас формуляр на интернет страницата на Promedica24 или след обаждането Ви, провеждаме телефонен разговор, по време на който представяме нашата фирма, условия и отговаряме на всички основни въпроси. Разговаряме също за Вашия опит в областта на грижите и познанията Ви по немски език. В случай че телефонният разговор приключи успешно, ще Ви поканим на среща в наш офис, разположен най-близо до местоживеенето Ви, където да приключим с всички формалности.

Запознайте се с точното описание на процеса на подбор на персонал..

При всеки такъв случай – моля, обадете се на нашата алармена инфолиния, която работи денонощно, 7 дни в седмицата.

Важни телефонни номера

Осигуровките се плащат в България. Всички данъци, които се дължат от работодателя, се заплащат на място, съгласно законодателството на страната, в която работи болногледача. Не забравяйте, че всички формалности в тази област се поемат от Promedica24.

Заминаването може да стане много бързо, дори няколко дни след подписване на договора. Всичко зависи от Вашите предпочитания и актуалните оферти за работа в Германия.

Да, офертите за работа като болногледач на възрастни хора в Германия са непрекъснато на разположение. Ежедневно ги обновяваме и проверяваме тяхната актуалност. Promedica24 разполага с най-голямата база данни от оферти измежду всички фирми, осигуряващи грижи за болни хора в Германия.

Оферти за работа в Германия

Най-важният критерий са познанията по немски език. Важен е и опитът в областта на грижите за възрастни или несамостоятелни хора (това може да бъде опит, придобит в семейството). И разбира се – желание за заминаване на работа в Германия!

Възнаграждение зависи от познанията Ви по немски език. Зависи също и от Вашия опит в областта на грижата за възрастни или несамостоятелни хора(може и за семейство и близки).

За заминаване на болногледачи от България за Германия се подписват Трудов договор и Граждански договор.

Предлагаме голяма гъвкавост относно времетраенето на престоите в Германия. Стандартно това е един месец, случват се и двуседмични пътувания. Най-дългият период на работа е до няколко месеца. Всичко зависи от предпочитанията на болногледача.
Кандидатствай за работа

Свържете се с нас и ние ще намерим работа за Вас и ще Ви подготвим за нея
Наясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа + виж още