4 мита за работата в Германия

25-07-2018 Съвети при търсене на работа
 

Германия – най–привлекателната страна за работа в Европа, особено за специалисти, които виждат възможности за кариерно развитие, които липсват в България, както и за адекватно заплащане и ценз на труда. Само че ние няма да говорим за тях, а за всички онези хора, които се отправят към Германия в търсене на едно по-добро бъдеще именно чрез работата.

Най-често задавите въпроси във връзка с намирането на работа в Германия са свързани с това има ли значение къде ще идем, в по-голям или по-малък град. Разбира се, когато сте в по-голям град, разходите ви ще са по-големи за сметка на това, което спестявате, ако това е вашата цел. Ако сте в по-малко населено място – ще спестите повече.

small_town_work_GermanyНай-разпространените митове за работата в Германия

Мит 1 – Работата в Германия е само за специалисти в дадена област

Сред най-често срещаните митове, свързани с работата в Германия, са тези, че работа има само за специалисти. Това не е вярно. Можете да си намерите работа като общ работник, продавач, болногледач и други в зависимост от вашите лични качества и владеенето на немски език.

Мит 2 – Лесно може да си намерите работа дори без фирма посредник

Ако сте решили да си търсите работа в Германия, то първо трябва да направите проучване, свързано с работната позиция, която търсите. Ако не използвате фирма за подбор, ще ви е много трудно да отсеете измамните обяви от реалните. Когато се доверите на професионалист, ще имате възможност да си спестите главоболия и неприятности, както и измами. Промедика 24 ще ви съдейства за намирането на работа в Германия като болногледачи. Защо да изберете точно нея? Благодарение на дългогодишния си опит, огромния брой доволни клиенти и личното отношение към всеки Промедика 24 притежава редица международни сертификати, доказващи професионализма ѝ. Може да проверите сами и да се убедите.

Мит 3 – Работа в Германия за неспециалисти има само в големите градове

Работа има навсякъде, а всичко е във ваши ръце. Ако сте достатъчно мотивирани, ще намерите работа навсякъде.

Мит 4 – Без език не мога да работя нищо

И това е вярно, но само донякъде. Някои работодатели, като Промедика 24, осигуряват курсове по немски език за своите болногледачи. Целта е да се чувствате по-подготвени и сигурни в себе си още преди да заминете. Така че не се отказвайте, а проучете внимателно какви са вашите възможности и скочете в дълбокото – само така има шанс да откриете желаното!

Е, взехте ли своето решение за работа в Германия? Надяваме се да сме били полезни в осмислянето на някои от най-разпространените митове за намирането на работа в Германия.

Оттук нататък всичко е във ваши ръце – и успехът, и по-доброто бъдеще.

 

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.
Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. [още]
Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.
Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2.
Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия] Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Инголщат

Дата на заминаване: 2021-12-07

Продължителност на престоя: 1 месец

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Дуисбург

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Дуисбург, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Гьотинген

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Гьотинген, Германия

Езикови познания: основни

детайли