1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Болестта на Стил при възрастните хора

Болестта на Стил при възрастните хора

16-07-2019
 

Едно от по-редките видове заболявания, което се проявява при хората над 60-годишна възраст, е болестта на Стил

Да бъдеш социален асистент и да се грижиш за здравето на възрастните хора е едно наистина отговорно и сериозно решение. Тази изпълнена с дълбока хуманност работа изисква и много познания за различните видове болести и тяхното лечение. Едно от по-редките видове заболявания, което се проявява при хората над 60-годишна възраст, е болестта на Стил. Тя, като цяло, се характеризира със системно възпалително нарушение, проявяващо се чрез ставни болки, висока температура, треска и обрив. 

Болестта може да се появи еднократно или да се повтори след определено време

Тази болест може да се появи еднократно или да се повтори след определено време. Тя е опасна за здравето на възрастните хора, защото е съпътствана с температура, която може да достигне 39 градуса. Всеобщоизвестен факт е, че имунната система при хората над 60-годишна възраст рязко отслабва и температура над 38 градуса може да доведе до много опасни последици. Организмът на възрастния човек не е силен като при хората на 20-30 години, които с лекота биха преодоляли високата температура, затова е необходимо да бъдат взети спешни мерки за нейното понижаване. 

При болестта на Стил треската е изключително опасна

При болестта на Стил треската се появява късно следобед или вечер в продължение на седмица. Има случаи, при които възрастните хора имат треска два пъти дневно. Тя е изключително опасна и социалният асистент трябва да вземе спешни мерки за понижаване на температурата. Понякога по време на треската по кожата се появяват зачервени петна, които създават дискомфорт и сърбеж у боледуващия. Обривите се появят основно в областта на крайниците. 

Ролята на социалния асистент е изключително важна в грижата за болния

Друга негативна последица при болестта на Стил е възпаление на гърлото, трудно преглъщане и силни болки. Има случаи, при които дори се наблюдава видимо увеличение на лимфните възли в областта на врата. Тази болест е опасна и към нея трябва да се подходи с особена сериозност и внимание. Необходимо е болногледачите да дадат навреме лекарства за смъкване на температурата, да намажат болните с крем, който да намали сърбежа, да направят масаж на местата, които са схванати, тъй като при болестта на Стил се наблюдават и ставни схващания в областта на коленете и китките. 

Важно е социалните асистенти да знаят как да разтриват тялото на болния, за да се почувства той по-комфортно. Болките в мускулите и ставите понякога са твърде силни и трудно поносими. Затова навреме направеният масаж може да постигне чудеса. 

Както стана ясно, болестта на Стил има опасни проявления като висока температура с треска, обриви, схващания. Изключително важно е социалният асистент да бъде прецизен в работата си и да запази спокойствие и хладнокръвие, за да може максимално ефективно да помогне на боледуващия.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.
Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. [още]
Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.
Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2.
Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия] Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Щраубинг

Дата на заминаване: 2020-11-05

Продължителност на престоя: 6 седмици

Локализация: Щраубинг, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, йена

Дата на заминаване: 2020-11-04

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: йена, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Бамберг

Дата на заминаване: 2020-11-03

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Бамберг, Германия

Езикови познания: основни

детайли