1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Как влияе болестта на Паркинсон на възрастните хора?

Как влияе болестта на Паркинсон на възрастните хора?

25-06-2019
 

Болестта на Паркинсон се проявява при хора над 60 годишна възраст.

Това е сериозно неврологично заболяване, което е нелечимо и засяга нервната система. Хората, които боледуват от Паркинсон, се отличават със своето силно треперене на крайниците. Болестта, разбира се, може да бъде овладяна с помощта на медикаменти и хората имат възможността да живеят с нея дълги години. 

Ако работите като социални асистенти, е важно да познавате симптомите на тази болест.

Ако работите като социални асистенти, е важно да познавате симптомите на тази болест, тъй като тя засяга един на всеки сто човека и е възможно да се окаже, че трябва да се грижите именно за възрастен човек, страдащ от Паркинсон. Тя може да причини инвалидност, която не е мигновена, а се развива постепенно с годините във времето. Затова е от изключително значение да се познават първостепенните признаци и болестта да бъде открита колкото се може по-рано, за да бъде третирана с лекарства и боледуващият да се чувства по-спокоен, и да не се травмира емоционално, тъй като паркинсонът причинява нарушения на функциите на крайниците, умора, безсъние, депресивни състояния и други негативни състояния. 

Възможно е също да се грижите за възрастен, при когото не е установена диагнозата болест на Паркинсон.

Възможно е също да се грижите за възрастен, при когото не е установена диагнозата болест на Паркинсон и ако вие сте обучени предварително да разпознавате характерните признаци на най-известните заболявания, които възникват при хората над 60-годишна възраст, ще можете да помогнете за нейното потвърждаване. Ако човекът, за когото се грижите, има понижена степен на обоняние и трудно усеща ароматите, ако неговият мисловен процес протича все по-бавно, ако сръчността при фината му моторика е намалена или силата на гласа му постепенно отслабва, то най-вероятно става въпрос именно за болестта на Паркинсон.

Заболяването е сериозно и при неговото установяване трябва да се пият редовно необходимите лекарства.

При наличие на по-силно потене или обратното – липса на пот при горещи температури, както и констипация или себореен дерматит, който се характеризира с лющене на кожата в областта на главата и по-специално кожата под веждите и косата, както и в областта на бузите на лицето, говорим за болестта на Паркинсон. Това заболяване е сериозно и при неговото установяване трябва да се пият редовно лекарства, за да може да бъде овладяно и страдащият от него да подобри, доколкото е възможно, своите движения и да се намали треперенето на ръцете. 

Когато заболяването е в напреднал стадий, то причинява скованост на тялото, затруднения при придвижването, пациентът се изгърбва и става по-приведен. Наблюдават се и проблеми при пазенето на равновесие, което може да доведе и до припадък в най-лошия случай, ако се изгуби равновесие. Именно затова е важно социалните асистенти да дават лекарствата на хората, за които се грижат, в уречения час, за да няма злощастни ситуации.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.
Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. [още]
Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.
Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2.
Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия] Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Инголщат

Дата на заминаване: 2021-12-07

Продължителност на престоя: 1 месец

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Дуисбург

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Дуисбург, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Гьотинген

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Гьотинген, Германия

Езикови познания: основни

детайли