1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Болногледачите – лечителите на депресивните състояния при възрастните хора

Болногледачите - лечителите на депресивните състояния при възрастните хора

25-06-2019
 

Професията болногледач е дълбоко хуманна и изпълнена с разнообразни преживявания.

Към нея е необходимо да се подхожда сериозно, защото социалният асистент носи отговорност за живота на възрастния човек, за когото се грижи. Даването на лекарствата навреме, постигането на добър социален контакт и изпълняването на домашните задължения са само част от задачите, които трябва да се изпълняват ежедневно.

Да бъдеш болногледач е не просто професия – това е призвание.

Да помагаш на хората в нужда, които са твърде възрастни, немощни и не могат сами да се справят с поддържането на дома си, с готвенето и т.н., е едно наистина достойно занимание. Професията болногледач прави хората по-емпатични и толерантни. Необходима е голяма доза търпение и добросърдечност, за да си успешен болногледач.

Успешният болногледач е този, който знае за възможните емоционални прояви на болестта.

Освен с усмивка и ведро настроение, вие трябва да имате познания за отделните видове болести, за да знаете как да реагирате и да бъдете максимално ефективни. Например, ако се грижите за хора с деменция, техните постъпки и реакции са по-различни от тези на възрастните, чиято памет функционира успешно. Страдащите от болестта на Алцхаймер често забравят основни неща и имат затруднения при справянето с ежедневните задачи, в резултат на което често се депресират. Успешният болногледач е този, който знае за възможните емоционални прояви на болестта и може да реагира по такъв начин, че да даде кураж, а не да остави възрастния човек сам, изпаднал в емоционален крах. 

Възрастните често страдат и от неврологични заболявания като болестта на Паркинсон, която е съпътствана с треперене и прогресивна инвалидност. При нея мозъчните функции са с добри показатели, което означава, че страдащите напълно осъзнават случващото се. В резултат на това те се депресират и се отчуждават. Изключително важно е болногледачите да дават редовно лекарствата, тъй като болестта е нелечима, но може да бъде овладяна до известна степен. 

Всекидневният прием на полезни храни може да окаже благоприятно влияние върху организма на възрастния човек. 

Имунната система на възрастните е изключително слаба. Те се нуждаят от храна, богата на витамини, минерали, протеини. Желателно е в менюто им да присъстват много плодове и зеленчуци, както и бели меса като пилешко, риба, заешко, които не са тлъсти и са много полезни. Добрите готварски умения на болногледача също са от значение. Храната е една от ежедневните нужди, без която човешкият живот не може да просъществува. Всекидневният прием на полезни храни може да окаже благоприятно влияние върху организма на възрастния човек. 

Да бъдеш болногледач е едно истинско предизвикателство. Да лекуваш депресивните състояния на хората на преклонна възраст е наистина достойно за уважение. Чрез тази професия човек придава нов смисъл на живота си, става по-зрял и емоционално силен, тъй като добива ценен социален опит.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.
Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. [още]
Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.
Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2.
Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия] Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Инголщат

Дата на заминаване: 2021-12-07

Продължителност на престоя: 1 месец

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Дуисбург

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Дуисбург, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Гьотинген

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Гьотинген, Германия

Езикови познания: основни

детайли