1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Да бъдеш социален асистент е не просто професия, а призвание

Да бъдеш социален асистент е не просто професия, а призвание

26-05-2019 Съвети за болногледачи
 

Не са малко възрастните хора, които се разболяват от Алцхаймер, Паркинсон, деменция, имат туморни заболявания, преживяват интоксикации, придвижват се с ролатор или инвалидна количка. Това е човешката съдба и никой не е застрахован дали в бъдеще няма да преживее подобен сценарий.

Затова е изключително важно да се чете и да се говори за тези болести, хората да могат да се информират и да се подготвят психически, защото не се знае дали в утрешния ден именно ти или твой член от семейството, роднина, близък или приятел няма да бъде засегнат и да се нуждае от грижи.

Болногледачът е панацеята в трудната ситуация.

Темата определено е доста обширна, кара ни да се замислим и да разсъждаваме задълбочено. Именно поради тази причина съществуват фирми, чиято дейност е да оказват помощ на семействата с възрастни хора, които са засегнати от гореспоменатите коварни болести и се нуждаят от ежедневни грижи.

Болногледачът е панацеята в тази ситуация. Той оказва перманентни и задълбочени грижи за боледуващия.

Социалният асистент отговаря за даването на лекарствата на болния в уречения час, грижи се за неговото душевно спокойствие, помага му в ежедневните дейности като готвене, чистене, пране, пазаруване или изцяло сам се занимава с това, в зависимост от степента на заболяването на болния и неговото състояние.

Да бъдеш социален асистент е не просто професия, а призвание.

Болногледачът е физическата и духовната опора на болния. Той има за цел да го развеселява и да не допуска изблици на отчаяние или самозатваряне на боледуващия.

Затова спокойно можем да стигнем до заключението, че да бъдеш социален асистент е не просто професия, а призвание. Изискват се смелост, прецизност, постоянство и ежедневно влагане на енергия, за да се постигнат градивни резултати.

Това е една дълбоко хуманна професия, която облагородява човешката душевност, тъй като тук задълженията са много чистосърдечни, а именно да се помага на хора, които имат нужда от подкрепа. Това е еквивалентно на грижата за малко и неопитно дете.

Както при децата, така и при възрастните хора човекът, който полага усилия и перманентни грижи, е необходимо да е сериозен, отговорен, съобразителен и изцяло концентриран в своите задачи. Той трябва да е общителен и да вдъхва доверие, за да може бързо да стопи ледовете в общуването спрямо човека, за когото се грижи.

Професията социален асистент е изпълнена с ежедневни предизвикателства.

Професията социален асистент е изпълнена с ежедневни предизвикателства. Тя изисква силен дух, упортство и постоянство, но когато видите благодарността в очите на човека, за когото се грижите, ще осъзнаете, че всичко си е струвало.

Може и вие да станете социален асистент и да помагате на възрастните и нуждаещите се хора. Просто подайте своите документи и започнете една дълбоко хуманна работа, която не е просто професия, а истинско призвание.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.
Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. [още]
Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.
Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2.
Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия] Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Инголщат

Дата на заминаване: 2021-12-07

Продължителност на престоя: 1 месец

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Дуисбург

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Дуисбург, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Гьотинген

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Гьотинген, Германия

Езикови познания: основни

детайли