1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Как трябва да постъпи асистентът, ако пациентът се нарани при инцидент

Как трябва да постъпи асистентът, ако пациентът се нарани при инцидент

17-03-2020
 

Дори и неотлъчно да сте до вашия пациент, винаги може да възникне ситуация, при която той да се нарани неволно. Травмите могат да бъдат различни – порезни рани, натъртване при падане, изкълчване или счупване, изгаряне или пък други. Нека да разгледаме правилния подход на социалния асистент в чужбина при някои от най-често срещаните такива.

Как да постъпи асистентът, ако пациентът се пореже

При малка повърхностна рана можете да промиете раната с дезинфектиращ разтвор, да я почистите и да притиснете с марля, за да спрете кървенето. Ако не разполагате с подходящ препарат, чистата студена вода също ще свърши работа. След като дезинфектирате, притиснете раната, за спре напълно кръвотечението. По-добре да не превързвате, защото ще забавите зарастването.

В случай че раната е по-сериозна и се налагат шевове, се обърнете към медицинско лице за помощ.

Как да окажем помощ при натъртване

В случай на натъртване е необходимо да се направи превръзка (компрес), като за целта увийте мястото с кърпа, навлажнена със студена вода или поставете върху натъртеното място лед в найлонова торбичка.

Първа помощ при изкълчвания

Тук също трябва да се направи студен компрес, който да се обвие стегнато около наранената зона от тялото.

Първа помощ при фрактури

Ако имате съмнение, че пациентът е получил фрактура, трябва незабавно да потърсите лекарска помощ. Докато чакате, може да обездвижите мястото с шина или друг предмет, който да изпълнява тази функция – летва, дъска, парче шперплат, дори твърд картон. 

Как да постъпим, ако пациентът е получил изгаряне 

Най-напред промийте мястото със студена вода, но внимателно, така че да не нарушите целостта и на без това увредената кожа. След това може да поставите стерилна превръзка с лед за около 20-ина минути. Ако изгарянията са по-сериозни, потърсете лекар.

Първа помощ при измръзване

Понякога пациентите с деменция или друго подобно състояние не могат да преценят добре дали им е студено, или топло. Недобрата ориентация често пъти става причина за възникване на неприятни инциденти като измръзването. В този случай е необходимо да затоплите пациента бавно и постепенно, като го приберете в топла стая и го завиете добре. Предложете му също и топла напитка – най-вече чай, но може и топло мляко или пък мляко с какао (или шоколад).

Как да постъпим, ако пациентът получи припадък 

В случай на припадък е необходимо да положите пациента в хоризонтално положение, да повдигнете краката му, да разхлабите стегнатите дрехи и да подсигурите чист въздух в стаята. Напръскайте лицето му със студена вода, за да му помогнете да дойде в съзнание.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.
Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. [още]
Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.
Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2.
Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия] Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Инголщат

Дата на заминаване: 2021-12-07

Продължителност на престоя: 1 месец

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Дуисбург

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Дуисбург, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Гьотинген

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Гьотинген, Германия

Езикови познания: основни

детайли