1. Работа в Германия за болногледачи >
 2. Актуални новини >
 3. Идеалният домашен любимец за пациент под домашни грижи

Идеалният домашен любимец за пациент под домашни грижи

18-10-2021
 

Проучванията за връзката между домашните любимци и техните стопани вече категорично са установили, че грижите за куче, котка, рибки, зайче или друго животно са полезни за човешкото здраве.

За по-голяма част от хората домашният любимец не е само обикновено домашно животно, а нещо повече. Според експертите, човек по несъзнателен начин успява да проектира вълненията си върху него.

Известно е, че за идеален социален партньор се смята кучето, защото само то от всички живи същества може да усети точно настроенията на човека. В такива моменти кучетата изпитват желание за физическа близост със стопанина си и му дават утеха.

Независимо дали страдате от лека настинка, или сте диагностицирани с по-сериозно заболяване, кучето ще усети това и ще ви дари с допълнителна привързаност и обич. Затова именно то се смята за идеалния домашен любимец за пациент под домашни грижи.

 

Защо е полезно кучето като домашен любимец за пациента?

Положителното влияние на животните върху човешкото здраве е забелязано още през древността, а днес се практикува сравнително новият метод за лечение с домашни животни, т.нар. пет-терапия.

Има различни пет-терапии, като най-популярната е канис-терапията – лечение на различни заболявания с помощта на кучета.

Кучета днес се обучават да помагат на диабетици, да откриват тумори, да предупреждават за епилептичен припадък, да помагат за развитието на емоционалните и умствените способности, за подобряване на координацията на движенията при деца с аутизъм и др.

Канис-терапията се използва като рехабилитационен метод и макар че в България все още е в начална фаза на прилагане, за много пациенти с назначено домашно лечение е желателно да имат  домашен любимец куче.

 

Ползите за болния могат да бъдат в няколко насоки:

 • Няма да се чувства толкова самотен, изолиран и депресиран;
 • След инфаркт или инсулт разходките с кучето ще укрепят състоянието му: влияят благоприятно на кръвообращението, мускулите, дихателната система и имунитета;
 • Домашният любимец задоволява основна човешка потребност – нуждата от допир;
 • Ще има повишен общ тонус, благодарение на смеха, игрите и упражненията с животното.

Тъй като кучето изисква повече грижи например от една котка, ако пациентът е трудно подвижен, тогава добър вариант е домашен любимец котка, защото не изисква толкова внимание. Нейното галене и мъркане също са много успокояващи.

 

Вижте също: 

 

Кои са алтернативните домашни любимци?

Други животни, които могат да бъдат другари на лекуващия се вкъщи пациент, могат да бъдат:

 • Заек, ако пациентът има алергия към кучета или котки. Зайчето не изисква много грижи, заема малко пространство и е чудесен избор за апартамент;
 • Папагал – птица, имаща нужда от взаимодействие, а говоренето насърчава здравословната когнитивна функция;
 • Рибки, за които се известно, че макар да не могат да се галят, доказано помагат за намаляване на стреса и успокояване на сърдечния ритъм.

Разбира се, кучето или котката са този домашен любимец, който ще търси близостта на пациента. Него той ще може да погали, да му се порадва отблизо и да се почувства по-добре и по-спокоен от присъствието му.

 

Работете като болногледач в Германия!

 • Сигурна и легална работа в Германия
 • Високи доходи и индивидуални бонуси
 • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
 • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
 • 24/7 контакт с Promedica24
 • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Кемптен

Дата на заминаване: 2022-01-11

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Кемптен, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Хановер

Дата на заминаване: 2022-01-10

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Хановер, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Есен

Дата на заминаване: 2022-01-07

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Есен, Германия

Езикови познания: средни

детайли