Грижа за болен от Алцхаймер

12-04-2019
 

Болестта Алцхаймер е открита в началото на XX век от немския невропатолог Алоис Алцхаймер и както става ясно, носи неговото име. Голяма част от възрастните хора попадат в нейния опасен капан.

Обикновено това са възрастни на между 60 и 70 години, които се нуждаят от ежедневни грижи, тъй като това заболяване има широки негативни последици спрямо психиката на боледуващите. Затова е изключително важно, ако няма близък човек до тях, да разчитат на грижите на социален асистент, тъй като самотата може да окаже негативно влияние върху психологическото състояние на болните.

Диагностицираните с болест на Алцхаймер страдат от загуба на паметта.

Те не могат да си създават спомени, свързани със събития, които са се случили в рамките на близък период от време. Това ги потиска, понижава самочувствието им, в резултат на което те предпочитат да се изолират и да намалят словесните си общувания със заобикалящия ги свят. Загубата на паметта и невъзможността да се ориентират във времето ги прави неспособни да се грижат сами за себе си. Затова е нужно да се уповават на помощта на добър и сърдечен болногледач, който ще прояви разбиране спрямо депресивното им състояние и чувство на тягостност и потиснатост.

Болните от Алцхаймер е възможно да проявят изблици на агресия поради осъзнатостта, че не могат да се справят сами.

Наблюдава се наличие на дисбаланс между желанието им за самостоятелност и тяхната невъзможност за поемане на най-елементарни отговорности, тъй като те забравят какво са направили дори и в най-близък период от време. Изключително опасно е например те да се занимават с готвене, защото могат да забравят включена печката и така неволно да предизвикат пожар.

Това не е заболяване, което има физически проявления като треперене на ръцете или невъзможност за придвижване. Тази болест засяга паметта и нервната система. Затова са наложителни грижите на социален асистент, който да подкрепя болните, да им вдъхва надежда, да не ги упреква за нещата, които са забравили в резултат на тежкото им заболяване.

Засега не е открит медикаментозен начин, по който да може да бъде превъзмогната болестта.

Правени са редица изследвания, за да се установи първопричината за появата на Алцхаймер и според научните изследователи първичните прояви намират израз в увеличаване на равнищата на мозъчните астроцити. Това може да се случи 20 години преди първите проявления на болестта.  Единствено с помощта на лекарства, търпение и денонощни грижи може да се увеличи живота на болния и да се подобри психологическата му нагласа към живота.

Грижата за болен от Алцхаймер не е никак лека задача.

Изисква се дълбок психологизъм, добросърдечност, търпение и цялостна отдаденост. Установено е, че след диагностициране на болестта, средната продължителност на живот е 8 години. Тъжен факт е, че само трима от всеки 100 засегнати от болестта на Алцхаймер души, живеят повече от 15 години след установяване на наличието на даденото заболяване. Още по-тягостен факт е, че има прогнози в бъдеще процентът на хората, които ще бъдат засегнати от тази болест, да се увеличава. Затова е изключително важно да се говори по тази тема, както и да се инвестира в това да се търсят начини чрез медикаменти и перманентни грижи на социален асистент да се удължава максимално животът на болните.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Кемптен

Дата на заминаване: 2022-01-11

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Кемптен, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Хановер

Дата на заминаване: 2022-01-10

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Хановер, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Есен

Дата на заминаване: 2022-01-07

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Есен, Германия

Езикови познания: средни

детайли