1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Как да се грижите за хигиената на вашия пациент?

Как да се грижите за хигиената на вашия пациент?

01-01-2020
 

Да си асистент в Германия на пациент в напреднала възраст или такъв, който боледува от тежка болест, е много отговорно. Един от най-важните аспекти във вашата работа с него е да поддържате добрата му лична хигиена.

Когато става въпрос за тежкоподвижен и немощен човек, това може да се окаже задача с повишена трудност. Затова нека видим какво препоръчват експертите и как можете да улесните задълженията си и същевременно да подсигурите максимално безопасността на вашия пациент.

Съставете точен график и го спазвайте

Когато става въпрос за къпане в банята, добре е денят, определен за тази хигиенна процедура, да бъде винаги един и същ.

За възрастните и болни хора това си е истинско събитие, което им коства голямо физическо и емоционално напрежение. Точно затова трябва да им се даде шанс да се подготвят отрано психологически за него. Добре е да напомните за предстоящото къпане предния ден, както и сутринта, например на закуска.

Задължително обезопасете помещението предварително

Преди първата баня задължително инспектирайте помещението и проверете за всевъзможни „капани“, които могат да предизвикат евентуални инциденти.

Такива са например поставените върху открити рафтове стъклени шишенца с различни медикаменти или хигиенни препарати, които могат лесно да бъдат съборени и да наранят вас или вашия пациент. Или ги приберете в затворени шкафове, или ги премахнете временно оттам, а занапред се опитайте да зареждате само с продукти в безопасни опаковки – пластмасови шишета, флакони, найлонови пликчета и други, които няма да се строшат при неволно събаряне.

Уверете се, че подовата настилка не е хлъзгава, а ако не е безопасна, оборудвайте със специални противохлъзгащи подложки за баня. Проверете също и дали смесителите работят добре. 

Къпането трябва да става внимателно и предпазливо

Ако ще къпете пациента във вана, подгответе предварително оптималната температура както на водата, така и на въздуха в помещението. Някои заболявания водят до недостатъчна възприемчивост на пациентите към топло или студено, така че не разчитайте, че пациентът ще ви каже, ако водата му е твърде гореща или обратното. Трябва вие да се погрижите.

Също така задължително обявявайте на глас всяко действие, което следва. Например „влизаме във ваната“, „сядаме на столчето“ и така нататък.

Подобни гласни указания ще бъдат от голяма полза на вашия пациент, ще му помогнат да се ориентира по-добре в обстановката и да съдейства за по-доброто протичане на къпането. Важно е той да бъде съпричастен и да е убеден, че вие просто му помагате той сам да се изкъпе, а не го третирате като някаква вещ.

Така, с много търпение и без излишни емоции, всяка една хигиенна процедура ще протече нормално, по график и по най-безопасния и безболезнен начин както за асистента, така и за неговия пациент.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Кемптен

Дата на заминаване: 2022-01-11

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Кемптен, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Хановер

Дата на заминаване: 2022-01-10

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Хановер, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Есен

Дата на заминаване: 2022-01-07

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Есен, Германия

Езикови познания: средни

детайли