1. Работа в Германия за болногледачи >
 2. Актуални новини >
 3. Грижа за хора с влошен слух в чужбина

Грижа за хора с влошен слух в чужбина

19-11-2019
 

Основната задача на болногледачите в чужбина е създаване на усещане за сигурност и защита на своите пациенти. Това най-лесно се постига, когато работните отношения биват изместени от доверието и приятелството. За тази цел обаче е нужна качествена комуникация и разбирателство. 

 

Хипакузис – що е това? 

 

Немалка част от социалните асистенти в чужбина се грижат за хора с намален слух и предизвикателствата пред тях са големи. Пациентите с проблеми със слуха на пръв поглед са като всеки нормален човек с единствената разлика, че по една или друга причина едно от основните им сетива е в различна степен намалено или изцяло липсващо. Известно е, че те комуникират визуално или физически, посредством “азбука” от знаци и движения.

 

Какво да правите обаче, ако за пръв път попадате в подобна ситуация?

 

Ето няколко полезни съвета, с които да избегнете неловките моменти и да си осигурите едно по-приятно и пълноценно съжителство с вашия пациент:

 

 • Запомнете, че винаги е важно да привлечете вниманието на събеседника си, преди да се опитате да му предадете някаква информация. Леко потупване по рамото или помахване с ръка се приемат за добър начин да осъществите визуален контакт. Не спирайте да го поддържате през цялото време (това изключва носенето на слънчеви очила и тн). 
 • От особено значение е дистанцията между вас – трябва да е поне 1-2 метра, за да се виждат вашите движения на тялото. 
 • Най-пълноценна комуникация, разбира се, може да осъществите с жестономичния език, но е важно да се отбележи, че той е различен в повечето страни, затова проучете внимателно мястото, където се намирате. 
 • Дори да не не познавате жестовете добре, старайте се да визуализирате думите си с различни движения, но не размахвайте безразборно ръцете си, тъй като това би подвело вашия събеседник. 
 • Не се дразнете на хора с влошен слух, ако ви помолят да повторите или да говорите по-високо. 
 • Ако при разговор с напълно глух човек някакъв шум привлече вниманието ви и прекъсна разговора, бъдете достатъчно учтиви да обясните какво се случва.
 • Дори хората, които четат по устни, не разбират всяка дума, а само средно около 35-40%, затова не скачайте от тема в тема, говорете бавно и винаги питайте дали сте разбран. 
 • Ако събеседникът ви чете по устни, не подчертавайте допълнително буквите –  излишно е. Шепненето и викането нарушават нормалното движение на устните и това затруднява събеседника ви. 

 

Ако сте в ролята на болногледач на хора с увреден слух в чужбина, направете всичко възможно, за да предразположите човека срещу себе си да се чувства спокоен и разбран.

 

Работете като болногледач в Германия!

 • Сигурна и легална работа в Германия
 • Високи доходи и индивидуални бонуси
 • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
 • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
 • 24/7 контакт с Promedica24
 • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.
Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. [още]
Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.
Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2.
Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия] Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Инголщат

Дата на заминаване: 2021-12-07

Продължителност на престоя: 1 месец

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Дуисбург

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Дуисбург, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Гьотинген

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Гьотинген, Германия

Езикови познания: основни

детайли