1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Как да не „прегреем“ на работа? Всеки социален асистент трябва да знае това!

Как да не „прегреем“ на работа? Всеки социален асистент трябва да знае това!

29-06-2020
 

Ежедневната работа по обгрижването за възрастни и болни хора може да бъде доста напрегната за социалния асистент, който намира все по-малко време за собствения си живот. С времето човек започва да изпитва симптомите на „прегряване“, тъй като работата е отговорна и изисква много енергия.

Как да разпознаем симптомите на „прегряване“ навреме?

прегряване на работа

„Прегряването“ може да бъде разпознато много лесно по чувствата, които изпитва асистентът. Ако в началото е работел с по-голям ентусиазъм и пълна сила в желанието си да помогне, колкото се може повече, съвсем нормално е с времето да се появи известна умора и раздразнение, които лесно биха могли да преминат в огорчение и отчаяние. Това обикновено се случва, когато дълго време по-голямата част от физическите и умствените сили, време и ресурси, се изразходват в работата, а самият асистент се грижи недостатъчно добре за себе си и за живота си като цяло.

За да се избегне това, е добре всеки социален асистент да спазва някои важни препоръки:

Здравословен живот

Водете възможно по-здравословен живот. Наспивайте се и се хранете добре, стремете се да не се напрягате много. Поддържайте добрата си физическа форма.

Лично време

Отделете си свободно време. Поддържайте редовна връзка с роднини и приятели, дори и тя да е само по телефона или чрез интернет. Разговорите между приятели винаги са се считали за едно от най-добрите средства за справяне с усещането за самота.

Поглезете се

Поглезете себе си като правите това, което харесвате. Четете любимите си книги, гледайте филми, практикувайте хобито си, ако това е възможно. Ако ли не, намерете си друго, по-подходящо хоби, с което да се разтоварвате емоционално.

Дайте възможност на пациента да се справи сам, ако това е възможно

Стремете се да осигурите, доколкото това е възможно, повече самостоятелност на пациента, а не се захващайте да вършите всичко сами, дори и в случаите, когато той може да се справи сам. По този начин не само се натоварвате излишно, но и му правите лоша услуга. Колкото е по-самостоятелен един човек, толкова по-пълноценен се чувства той. Затова следвайте принципа –  докато може, нека да го прави сам.

Не забравяйте, че вашето емоционално състояние рефлектира в голяма степен върху пациента. Ако той усеща постоянно раздразнение и нервност от ваша страна, ще отговаря със същото, а това няма да помогне работата да върви леко. Ето защо е толкова важно да поддържате стабилно физическо и емоционално състояние. Когато социалният асистент успява хармонично да съчетава работата си с личния си живот, а не напълно да се отказва от него, тогава и пациентът му се чувства добре и всичко се нарежда по най-добрия начин.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Кемптен

Дата на заминаване: 2022-01-11

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Кемптен, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Хановер

Дата на заминаване: 2022-01-10

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Хановер, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Есен

Дата на заминаване: 2022-01-07

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Есен, Германия

Езикови познания: средни

детайли