1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Как да общуваме с пациента така, че да спечелим пълното му доверие

Как да общуваме с пациента така, че да спечелим пълното му доверие

09-03-2020
 

Безспорно, връзката между асистент и пациент трябва да бъде изпълнена с доверие, в противен случай работата няма да върви така гладко, както би ни се искало. Много е важно още от самото начало на запознанството вие да демонстрирате сърдечност, внимание и желание да изпълнявате съвестно всичките си задължения. Това е задължително условие и то трябва да се спазва дори и в случаите, когато самият пациент е скептично настроен и не особено мил, поне в началния етап на познанството.

Поддържайте сърдечност и любезност в отношението си

Всеки един социален асистент, който се е отдал на работата си, трябва да бъде напълно наясно, че срещу него стои болен човек. Именно за това и той се нуждае от асистент. Затова следва да подходите към него точно от такава гледна точка – че това е човек, който има нужда от грижи и внимание. 

Ако пациентът страда от някакво заболяване, без значение дали то има отношение към напредването на възрастта, или не, добре е да имате предвид, че физическият дискомфорт или болка винаги се отразяват и на психическото равновесие. Затова, бъдете снизходителни и проявете разбиране. Най-лесният начин е да се поставите мислено за момент на мястото на вашия пациент.

Не критикувайте

Критиката, дори и тази, която е заслужена, никога не е била добър способ за изграждане на топли отношения. Дори и да не го показва, критикуваният едва ли ще бъде въодушевен да споделя проблемите и терзанията си с човек, който възприема като свой съдник. Ако искате да отчуждите някого от себе си, можете спокойно да започнете да го критикувате, резултатът няма да закъснее. 

Приемайте вашия пациент като вече изградена личност и се примирете с недостатъците му. Просто обърнете повече внимание на добрите страни и ги поощрявайте. Някой мъдър човек беше казал, че когато искаме да пуснем светлината, не се борим с мрака, а просто повдигаме завесата. Направете същото – повдигнете завесата на добрите страни на вашия пациент и ще видите колко лесно ще изградите доверие помежду си.

Нека пациентът знае, че може да разчита на вас

Може би от опит вече сте забелязали, че е лесно да зависиш от някого, когото харесваш и уважаваш. Именно такива трябва да бъдат отношенията пациент – асистент. Демонстрирайте загрижеността си, нека пациентът усеща това, че сте отговорни и на вас може да се разчита. Само така работата ще върви гладко и безпроблемно. Заредете се с търпение, следвайте задълженията си и топлите чувства между вас и вашият пациент със сигурност ще изместят недоволството от всякакви дребни битови проблеми.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.
Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. [още]
Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.
Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2.
Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия] Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Инголщат

Дата на заминаване: 2021-12-07

Продължителност на престоя: 1 месец

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Дуисбург

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Дуисбург, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Гьотинген

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Гьотинген, Германия

Езикови познания: основни

детайли