1. Работа в Германия за болногледачи >
 2. Актуални новини >
 3. Как да се грижим за себе си, когато сме на работа в чужбина?

Как да се грижим за себе си, когато сме на работа в чужбина?

18-06-2018 Съвети за болногледачи
 

Да си на работа в чужбина несъмнено има множество плюсове. По-добро заплащане, по-добър стандарт на живот, чист въздух, по-малко стрес и напрежение са само част от тях. Понякога обаче забравяме да се грижим за себе си. Какво означава това? Че в стремежа си да постигнем кариерно развитие, по-добро заплащане, по-добър статус в общественото, пренебрегваме себе си. Вижте кои са най-честите признаци, че нещо не е наред.

Проблеми, свързани със стрес от работа в чужбина

 1. Проблеми със съня
  Сънят винаги е индикация за нарушения в организма. Ако много ви се спи, или страдате от безсъние, то със сигурност нещо не е наред. Може би е от стрес, от натоварения ви график или лично проблеми, но не е за пренебрегване. Консултирайте се със специалист.
 2. Проблеми с храненето
  Храненето е вторият индикатор след съня, който ни показва, че нещо в тялото ни не върви на добре. Ако не се храним добре, ще сме отпаднали и уморени. Затова, ако забележите, че имате промяна в апетита, запитайте се каква може да е причината. Не оставяйте нещата без решение, защото може да се задълбочат и да доведат по-сериозни усложнения.
 3. Проблеми с концентрацията и/или нервите
  Ако не можете да се концентрирате, или често избухвате, може би това се дължи на проблеми или стрес
 1. Загуба/качване на тегло
  Различните хора реагират по различен начин на стреса. При едни той води до напълняване, при други – до сваляне на килограми. Без значение от кой тип сте, следете здравословното си състояние и вземете мерки навреме.
 1. Липсва на интерес и изявено безразличие

Безразличието е най-страшната болест на съвременния човек. Загубата на интерес и желание за живот не може да бъде компенсирана по никакъв начин.

От какво могат да бъдат породени всички тези проблеми?
Ясно е, че стресът е основният виновник, но ако се вгледаме по-дълбоко, всъщност разбираме няколко неща. Не е работата тази, която ни стресира, а по-скоро неуредиците от нея. Ако работата ни в чужбина не е сигурна, заминали сме с предварителна уговорка, а на място сме открили друго, ако средствата не ни стигат, или не се чувстваме сигурни, то тогава всички тези фактори са причина за влошаването на психическото и физическото ни състояние.

Как да се погрижите за себе си?

 • Почивайте си достатъчно
 • Избягвайте стреса и ситуации, провокиращи агресия
 • Хранете се с разнообразна храна
 • Общувайте с приятни хора
 • Ако притесненията ви са свързани с работата – сменете я.

  Много фирми за работа в чужбина злоупотребяват с хората. Предлагат им неща, които всъщност не отговарят на реалността. Затова, използвайте само надеждни партньори при търсенето на работа. Може да се доверите на Промедика 24 – доказан професионалист при намирането на работа в чужбина.

 

Работете като болногледач в Германия!

 • Сигурна и легална работа в Германия
 • Високи доходи и индивидуални бонуси
 • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
 • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
 • 24/7 контакт с Promedica24
 • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.
Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. [още]
Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.
Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2.
Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия] Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Инголщат

Дата на заминаване: 2021-12-07

Продължителност на престоя: 1 месец

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Дуисбург

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Дуисбург, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Гьотинген

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Гьотинген, Германия

Езикови познания: основни

детайли