1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Какви медицински познания е необходимо да има един болногледач?

Какви медицински познания е необходимо да има един болногледач?

27-03-2019
 

Проблемът със застаряване на населението е характерен за страните от Европейския съюз.

Социалните диспропорции и увеличаване броя на хората в пенсионна възраст, които имат нужда от обгрижване, се е увеличил значително през последните години. В Германия нуждата от болногледачи е нараснала с около 20% спрямо началото на века.

Демографската криза е сериозен и наболял проблем, който застрашава европейските страни. Затова не е случаен фактът, че се търсят хора за работа в чужбина като социални асистенти.

Голяма част от възрастните хора в Германия са в неравностойно положение и не могат да полагат сами грижи за себе си.

Те имат проблеми със запомнянето на информацията, страдат от различни деменции, болест на Алцхаймер, болест на Паркинсон, придвижват се трудно или с помощта на ролатор. Тези възрастни хора имат нужда от болногледачи.

Хората, чиято работа в чужбина е да полагат денонощни грижи за болните хора на преклонна възраст от Германия, е необходимо да имат определени медицински познания.

Те трябва да познават симптомите на болести като Алцхаймер и Паркинсон и да са наясно с това как могат да помогнат на пациентите, които обгрижват.

Задължително е да са наясно с лекарствата, които вземат възрастните германци и да ги придружават на лекар. Хората, чиято работа във Франкфурт, Германия, е да обгрижват възрастни, е необходимо да ги къпят, да подготвят техния тоалет, да им помагат при придвижването, да ги хранят.

Работата като социален асистент в чужбина е съпътствана от редица домакински и медицински умения.

Болногледачите трябва да полагат денонощни грижи, да имат сериозно отношение, да бъдат коректни и съпричастни към хората, които са поверили живота си в техните ръце. Необходимо е да правят масажи, да извършват процес на раздвижване на трудноподвижните възрастни германци.

Работата в Германия като болногледач е сериозна задача, която включва поддържане на добра хигиена, готвене, почистване, пазаруване и разнообразни други ежедневни задължения.

Важен е индивидуалният подход в работата във Франкфурт, защото болестите на възрастните са различни, както и техните проявления. Преди започване на работа в Германия, социалният асистент е необходимо да е преминал курс за болногледач, в който се е запознал с методите и начините на лечение и помощ при болести като деменция, Алцхаймер, Паркинсон. При работата в чужбина е важен подходът към възрастните.

Работата като социален асистент в чужбина е начини за подобряване на медицинските познания, които са свързани с обгрижване на възрастните хора, даване на лекарства, следене на тяхното състояние и информиране на лекарите при евентуален проблем. Професията болногледач учи на много неща и дава сериозен опит, знания и ценни уроци по хуманност, сърдечност и съпричастност.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.
Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. [още]
Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.
Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2.
Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия] Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Инголщат

Дата на заминаване: 2021-12-07

Продължителност на престоя: 1 месец

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Дуисбург

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Дуисбург, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Гьотинген

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Гьотинген, Германия

Езикови познания: основни

детайли