1. Работа в Германия за болногледачи >
 2. Актуални новини >
 3. Най-разпространените заболявания сред възрастните хора в чужбина 

Най-разпространените заболявания сред възрастните хора в чужбина 

20-10-2019
 

Работата на болногледач в чужбина е едновременно отговорност и призвание. Всеки, избрал да поеме по този път, трябва да е готов да се грижи за човек с всевъзможна диагноза. Задачата на асистента е не само да задоволява най-необходимите физически нужди на своя пациент, но и да съумее да създаде приятна за живеене атмосфера в дома му и да спомага за емоционалнaта му хармония Това обаче изисква познаване както на болестта и симптомите, така и на начините за справянето с нея. 

 

С какво най-често се сблъсква един болногледач? 

 

 • Влошен слух или зрение  – Загубата или намаляването на някое от сетивата предизвиква сериозно сътресение в живота на всеки човек. Навиците драстично се променят, а възможностите са значително по-ограничени. С напредването на възрастта тези проблеми са неизменна част от живота, а нуждата от помощ е ясна. 
 • Деменцията (буквално от лат. означава “без ум”) засяга възрастни хора над 60 г. и има различни степени. Сред основните симптоми са влошени умствени способности, лоша или липсваща концентрация и прочие. Тези и редица други характеристики на болестта не позволяват на хората да се грижат сами за себе си.
 • Алцхаймерът е най-разпространената разновидност на деменцията. Тя не подминава голяма част от хората между 60 и 70 години и има трайни негативни последици върху психиката на боледуващите, което ги прави силно зависими от болногледача. Те страдат от загуба на краткотрайната памет, от невъзможност за създаване на нови спомени и трайна дезориентация в пространството. Това води до изолация и самота, с която може да се бори само един добър асистент.  
 • Депресията е твърде често срещан проблем сред хората в третата възраст, а проявленията ѝ могат да засегнат всички аспекти от живота на човек. Симптомите са строго индивидуални и зависят от установения ежедневен ритъм, като сред тях са липса на амбиция, остър песимизъм изолация, постоянно чувство за безизходица. Депресията може да е съпътстващо заболяване, както и страничен ефект от различни медикаменти. Важно е да се знае, че психическите проблеми често са първопричина за физически такива и лошите мисли на човек могат сериозно да навредят на здравето му.   
 • След 55-годишна възраст опасността от инсулт се увеличава двойно, а последиците му понякога могат силно да променят живота на човек и да създадат нуждата от непрестанна грижа. Връщането към ежедневието е важна стъпка от възстановяването, наред със спазването на хранителен режим, физическа активност, строго приемане на лекарства и други норми, за които болногледачът следи. 

 

Всяка болест има различно проявление при хората, но общото между всички, претърпели някоя от тях, е че имат нужда от специална грижа, без да им бъде припомняне ежедневно, че са болни.

 

Работете като болногледач в Германия!

 • Сигурна и легална работа в Германия
 • Високи доходи и индивидуални бонуси
 • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
 • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
 • 24/7 контакт с Promedica24
 • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Касел

Дата на заминаване: 2022-03-02

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Касел, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Инголщат

Дата на заминаване: 2022-03-01

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Аален

Дата на заминаване: 2022-02-28

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Аален, Германия

Езикови познания: основни

детайли