1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. 5 техники за подобряване на езика преди да заминете на работа в чужбина

5 техники за подобряване на езика преди да заминете на работа в чужбина

13-01-2019 Полезно
 

Доброто владеене на местния език е ключово за успеха при намирането на работа в чужбина. Факт е, че когато  не практикуваме ежедневно дадения език, лесно го забравяме. Може да сме били много добри в ученето и практикуването на немски, френски, испански в гимназията или университета, но ако не го използваме всеки ден, забравяме. Така е устроен човешкият мозък – филтрира ненужното. За да не ви се случи това, прилагайте тези 5 техники за подобряване на езиковите ви умения всеки ден:

5 техники за поддържане на добро езиково ниво за работа в чужбина

Подобряване езикови умения

Ако планувате или вече сте си осигурили работа в чужбина, може би трябва да се замислите над това да поопресните знанията си по дадения език. Как може да се случи това?

1. Всеки ден четете информация на дадения език

Ако обичайно четете хороскопа си в интернет на български, сменете езика и го правете на него. Същото важи и за новините. Така ще добиете рутина при работата с езика и по-лесно ще навлезете в чуждоезиковата среда. В началото ще ви е трудно, но постепенно ще свикнете.

2. Учете нови думи във всеки момент

Попадне ли ви някоя фраза пред очите, заучете я. Напишете я 10-20 пъти, ако трябва. Използвайте я в изречение, повтаряйте си я.

3.Упражнявайте паметта си

Упражнения за паметта

Как да упражняваме употребата на нови думи? Използвайте следното: върху всеки предмет от ежедневието поставете стикер с наименованието му на чуждия език. Така всеки път, когато попаднете на него, ще си припомняте как се казва. А и ще запаметявате как се изписва.

4. Гледайте клипчета в автентична ситуация в чужбина

Гледането на видеа на чужд език ни помага да се ориентираме в ситуацията по-лесно, отколкото ако просто слушаме диалози или четем.

5. Представяйте си въображаеми ежедневни ситуации и как бихте реагирали в тях

Когато си представяте дадени ситуации и мислите как да отговорите, вие упражнявате умението да мислите на дадения език. А това е висш пилотаж. Упражнявайте се и не губете вяра. С търпение, упоритост и ежедневни тренировки всичко се постига.

6. Записвайте си важните неща на чуждия език

Ако си правите списъци за това, което трябва да свършите, да купите или да кажете на някого, правете го на чуждия език. Така ще упражнявате умението за писане. Освен това ще може да се редактирате, ако имате грешки – речникът винаги ще е до вас.

Няма ненаучен език, защото той е средство за комуникация между хората. Помнете, че е важно да упражнявате своите езикови умения всеки ден, за да ги развивате и да бъдете най-успешните по време на вашата работа в чужбина.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Кемптен

Дата на заминаване: 2022-01-11

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Кемптен, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Хановер

Дата на заминаване: 2022-01-10

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Хановер, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Есен

Дата на заминаване: 2022-01-07

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Есен, Германия

Езикови познания: средни

детайли