1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. На работа в чужбина – важни неща, които да знаем предварително

На работа в чужбина – важни неща, които да знаем предварително

12-10-2018
 

След като вече сме одобрени за работа в чужбина, следва да се подготвим за пътуването и предстоящите предизвикателства. Има редица неща, които трябва да вземем предвид: облекло, храна, пари, лекарства (ако използваме такива ежедневно), телефон за връзка с близките и много други неща като документи и пр.

Работа в чужбина

Важни неща при заминаване на работа в чужбина:

Подреждайки багажа си, осмисляйки какво ни предстои, докато се подготвяме за новото предизвикателство, наречено „работа в чужбина“, трябва да обмислим добре следните неща:

Нужда от застраховка

Не е задължително, но е препоръчително да си направите застраховка (ако такава не се включва към вашето работно предложение). Така ще се чувствате по-сигурни и спокойни.

Бели пари за черни дни

Подсигурете си достатъчно пари в случай на необходимост. Стандартът на живот в чужбина е много по-висок, затова по-добре да сте подготвени. Информирайте се за местната валута, бюра за обмяна на пари и други, ако ви се наложи да правите подобни операции на място. Също така е добре да имате дебитна карта, защото в голяма част от страните този начин на разплащане е най-предпочитан, а и клиентите се ползват с преференции. Може да я използвате за всякакви услуги: от пазаруване в магазина, поръчки онлайн, закупуване на билети и др.

Подходящи дрехи и лични вещи

Климатът е различен, затова информирайте се какво е времето на мястото, на което отивате. Ако престоят ви е по-дълъг, разгледайте какво да очаквате през различните сезони. Вземете си топли дрехи, чадър и подходящи обувки.

Разговорник и речник за чуждия език

Заминавайки на далечно място, не си и помисляйте да не се подсигурите с речник и разговорник. Колкото и добре да владеете местния език, всяко място има свои диалект и ще ви е от полза да се подсигурите.

Пътуване със самолет – какво ни предстои?

Ако не ви се е налагало да пътувате със самолет досега, вероятно не знаете, че има изисквания за допустимия багаж на борда. В зависимост от авиокомпанията тези ограничения са различни. Прочетете предварително какво е разрешено да носите и във вашия ръчен багаж. Ако неговото съдържание не отговаря на изискванията, ще се наложи да го изхвърлите на летището, а това е доста неприятно.

За да бъде подготовката за вашето пътуване по работа в чужбина успешна, не оставяйте всичко за последния момент. В деня преди заминаването проверете всичко: документи, дрехи, важни вещи и др.

Промедика 24 вярва във Вас и ви желае успех и попътен вятър в новите начинания! Вярвайте в себе си!

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.
Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. [още]
Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.
Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2.
Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия] Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Инголщат

Дата на заминаване: 2021-12-07

Продължителност на престоя: 1 месец

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Дуисбург

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Дуисбург, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Гьотинген

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Гьотинген, Германия

Езикови познания: основни

детайли