1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. В какво се изразява разликата между професиите болногледач и медицинска сестра?

В какво се изразява разликата между професиите болногледач и медицинска сестра?

28-03-2019
 

Понятията “болногледач” и “медицинска сестра” не са синоними, но понякога се употребяват почти с еквивалентно значение, когато се отнасят за работа в чужбина.

Това се случва много често, когато става въпрос за обгрижване на възрастни хора, които не могат да се обслужват сами или страдат от болести като Паркинсон, Алцхаймер и най-разнообразни деменции.

Поради негативните последици, които създават тези болести, възрастните хора бързо забравят или имат сериозни проблеми с нервната си система, които се изразяват в треперене на ръцете или други части на тялото.

В резултат на тези неблагоприятни проявления, хората в по-зряла възраст имат нужда както от грижите на болногледачи, така и от помощта на медицински сестри. Търсят се активно хора за работа във Франкфурт, Германия, където има липса на социални асистенти.

Но в какво се изразява разликата между тези две професии – болногледач и медицинска сестра?

Кое е основното нещо, обуславящо основните различия? На тези въпроси най-резюмираният и кратък отговор се състои в следните три думи – образованието, функциите и задълженията.

Медицинските сестри имат медицинско образование, те могат да поставят инжекции, да мерят кръвно налягане, да слагат системи и да извършват различни манипулации, благодарение на своя професионален опит и университетско обучение.

Те могат да хранят възрастните хора с тръби и да изразяват мнение за лекарствата, които е необходимо да се приемат от пациентите. Медицинските сестри не са лекари, но тяхната основна функция е да бъдат дясната ръка на лекарите. Заради това те имат лиценз да извършват квалифицирани грижи. Медицинските сестри могат да посещават възрастните хора и да им помагат, но те не стоят денонощно при тях.

Болногледачите или хората, които имат работа като социален асистент в чужбина, в повечето случаи нямат медицинско образование и не могат да извършват квалифицирани грижи, но това в никакъв случай не понижава нивото на важността от тяхната работа.

Те са тези, които денонощно стоят при пациентите си в Германия и ги обгрижват.  Болногледачите, чиято работа в чужбина е да полагат грижи за възрастните хора, е необходимо да са добри психолози и да имат успешен диалог с тях, да умеят да ги мотивират да се лекуват и да им вдъхват добро настроение.

Болногледачите във Франкфурт пазаруват, готвят, извършват разнообразни домакински дейности. Болногледачите, чиято работа в Германия е да бъдат бдителни по отношение на здравето на своите пациенти, следят за правилното им хранене, приема на лекарства, добрата хигиена и всичко, което е необходимо, за да се създадат задоволителни условия на живот на възрастните хора.

Успешните болногледачи са лъчезарни, усмихнати, всеотдайни, добродушни, създаващи комфорт и удобства на възрастните хора.

Важно е професионалистите, които имат работа като социален асистент в чужбина, да умеят да прилагат индивидуален подход към своите пациенти. Добре е да почетат и да научат повече за болестите, от които страдат възрастните хора, за да могат грижите им да са максимално ефективни.

Необходимо е да се полагат много внимание, усилия и постоянство. Работата в чужбина с хора е сериозна и отговорна, но при ведро и добро отношение от страна на болногледачите, резултатите ще бъдат впечатляващи.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.
Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. [още]
Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.
Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2.
Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия] Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Инголщат

Дата на заминаване: 2021-12-07

Продължителност на престоя: 1 месец

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Дуисбург

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Дуисбург, Германия

Езикови познания: не

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Гьотинген

Дата на заминаване: 2021-12-06

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Гьотинген, Германия

Езикови познания: основни

детайли