1. Работа в Германия за болногледачи >
 2. Актуални новини >
 3. Рискови фактори за депресивни състояния в чужбина

Рискови фактори за депресивни състояния в чужбина

02-12-2019
 

Работата в чужбина може да се окаже истинско предизвикателство, независимо на колко години сте и откъде идвате. Но пък пазарът в България невинаги отговаря на вашите изисквания и в търсенето на по-добър живот пътят на голяма част от нашите сънародници ги праща отвъд граница. Ако пред вас стои подобна дилема, то запознайте се отблизо с плюсовете и рисковете, така че да предотвратите влиянието на вторите. 

 

Какво ви дава работата в чужбина? 

 

 • Подобряване на езиковите умения
 • Подобряване на финансовия статус
 • Ценен опит и развиване на професионалните възможности, с които ще сте “по-привлекателен” кандидат за бъдещи работодатели в България и чужбина
 • Нови познанства и комуникация с хора от цял свят,
 • Независимост и самостоятелност – ако сте имали съмнения, че животът ви не е изцяло във вашите ръце, те бързо ще се разсеят

 

Като всяко друго ново нещо, потапянето в чужда и изцяло непозната за вас среда има своите негативи, които лесно могат да прераснат в депресия или други трайни мъчителни за психиката състояния. 

 

Заредете се със сила и търпение за възможните неприятности: 

 

 • Езикова бариера – стартово за позицията на болногледач/социален асистент са ви нужни определена база от думи и знанието им ви осигурява работата, но базовото ниво може да ви изправи пред редица трудности в ежедневието, а и не само това – в различните региони на всяка страна (и най-вече Германия) има диалект, жаргонни фрази и думи, които не се учат в учебниците. Не се отчайвайте – език се учи най-бързо, когато се упражнява, така че не спирайте да пробвате! 
 • Адаптацията на ново място е ключова за успеха на вашето ново начинание. Заминавайки, вие трябва да сте наясно с различията в начина на живот на чужденците, манталитета и т.н., за да преодолеете културния шок. Не забравяйте, че всичко зависи от вашата нагласа и готовността ви за промяна. 
 • Носталгията и отдалечеността от семейството, приятелите и родината могат да ви изиграят много “лоша шега”. Не спирайте да си припомняте целта, с която сте заминали, както и че това е временно. Благодарение на технологиите и развитите социални мрежи, вие имате възможност да сте в постоянен контакт с хората, които ви липсват. 
 • Ако срещате трудности с пациента, за когото се грижите, има излишно напрежение и нерви, или не съумявате да задоволявате неговите медицински потребности, то обърнете се към вашите работодатели за допълнителни въпроси и помощ за справяне със ситуацията. 

 

Всяко начало е трудно, но не позволявайте на възможните препятствия да попречат на работата и удоволствието от нея. Лошите емоции лесно могат да замъглят съзнанието ви, особено ако не сте добре подготвени.

 

Работете като болногледач в Германия!

 • Сигурна и легална работа в Германия
 • Високи доходи и индивидуални бонуси
 • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
 • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
 • 24/7 контакт с Promedica24
 • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Кемптен

Дата на заминаване: 2022-01-11

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Кемптен, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Хановер

Дата на заминаване: 2022-01-10

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Хановер, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Есен

Дата на заминаване: 2022-01-07

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Есен, Германия

Езикови познания: средни

детайли