1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Възраст на болногледача – има ли значение?

Възраст на болногледача - има ли значение?

14-04-2021
 

Важно ли е на каква възраст е човекът, който иска да се грижи за възрастни хора? Широко разпространено е схващането, че болногледачи могат да бъдат предимно дами на средна възраст. Ами младите хора – студентки или пенсионирани жени над 60 години? Могат ли да упражняват тази професия?

Възраст на болногледача - има ли значение?

Хората, които решат да работят като болногледач на възрастни хора, си задават преди всичко въпросите какво мога да очаквам в тази професия, какво представлява работата и какви са отговорностите? Те със сигурност се интересуват и от това на какви изисквания трябва да отговарят, за да могат да станат болногледачи. Тази работа не е за всеки и си струва да се запознаете добре с нейните характеристики, преди да започнете.

Работа за болногледачи в Германия – изисквания

Какво трябва да бъде образованието на един болногледач? Няма изискване за конкретно образование, особенно медицинско. Болногледачът не извършва никакви медицински процедури или дейности. Не се изисква и образование за медицински сестри, тъй като всеки кандидат преди да отиде на работа в Германия, преминава обучение по грижа за възрастен човек. Разбира се, да имаш медицинско образование е предимство и такива хора са готови да започнат работа като болногледач веднага.

Твърде млад за работа като болногледач?

Широко разпространено е убеждението, че младите хора не могат да упражняват тази професия. Защо? Тъй като болногледачът трябва да бъде отговорен, търпелив и да има известен опит в грижите. Младите жени също могат да отговарят на тези критерии. Предимството им със сигурност е, че имат повече енергия за действие и имат нов подход към много въпроси. Освен това те имат и повече сили да работят. Те също така често знаят по-добре чужди езици, включително немски, благодарение на което могат да изберат оферта, която изисква по-голямо езиково знание.

Засега младите болногледачи са рядкост, но трябва да знаете, че възрастта им не е ограничение при извършването на тази работа. Разбира се, те трябва да се подготвят за някои жертви, като например да се откажат от типичните забавления и да бъдат подготвени за факта, че тази работа може да бъде психически изтощаваща. Младите болногледачи също трябва да обмислят дали са в състояние да намерят общ език със възрастните.

Болногледач на средна възраст

В тази професия жените на възраст над 40 години са предпочитани по няколко причини. Първо, защото имат повече житейски и професионален опит. На второ място, разликата във възрастта между тях и обгрижваните е по-малка, така че е по-лесно да комуникират. Трето, те са по-склонни да пътуват за по-дълго. Не е вярно, че дамите над 50 години не могат да работят в сферата на грижите. Разбира се, че могат. Днес жените искат да бъдат по-дълго професионално активни, така че възрастта 50+ или дори 65+ не е пречка. Възрастните хора са склонни да се справят по-добре с обгрижваните, може би защото преди са гледали възрастните си родители, баби и дядовци или други роднини.

Възрастните учат на търпение – за откриване на себе си в зряла възраст

Дами на възраст над 60 години също могат да работят като болногледачи. Голямо значение има тяхното здраве. Въпреки това, дори проблемите с гърба, които са толкова често срещани на тази възраст, не са задължителна пречка работа. Не всички обгрижвани са на легло – много от тях се нуждаят само от помощ в ежедневните дейности и грижата за домакинството.

Много жени на възраст над 60 години, които вече са пенсионери, търсят допълнителна работа, не само поради финансови причини. Пенсионираните жени искат да спечелят допълнителни пари към пенсията, чийто размер често им пречи да преследват своите страсти, като например пътуването. Благодарение на това, че работят като болногледач на възрастни хора, те могат да печелят пари и също така могат да намерят призвание в нова професия, на ново място и среда, както и да подобрят езика си и най-вече да се докажат в нова роля. Това е ценно изживяване, може би дори по-ценно от атрактивната заплата.

Болногледач на възрастни хора – просто работа или призвание?

Трябва да имате предвид, че да, работата като болногледач е добре платена работа, но е и доста специфична. Не всеки може да се справи. Болногледачът трябва с готовност да помага на другите. Следователно най-важното е отзивчивостта, а не рожденната дата, опитът в грижите или познаването на езика. Всеки, който иска да помогне, спокоен е, изслушва другите и има положително отношение, може да се докаже в тази работа, а възрастта и други елементи са от второстепенно значение.

Ако мислите за промяна на професията си или трябва да спечелите допълнителни пари, помислете за работа като болногледач в Германия.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Кемптен

Дата на заминаване: 2022-01-11

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Кемптен, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Хановер

Дата на заминаване: 2022-01-10

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Хановер, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Есен

Дата на заминаване: 2022-01-07

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Есен, Германия

Езикови познания: средни

детайли