1. Работа в Германия за болногледачи >
 2. Актуални новини >
 3. Как да облекчим пациент, страдащ от злокачествен тумор?

Как да облекчим пациент, страдащ от злокачествен тумор?

29-10-2019
 

Една от най-страшните диагнози, която всеки човек се надява да не чуе никога, е т.нар. “рак” или наличието на злокачествен тумор в някоя част на тялото. Физическите и психическите му измерения нанасят трайни щети върху всеки болен. 

 

Злокачествения тумор – бичът на XXI в. и справянето с него 

 

Ракът се характеризира със силно разрушително действие, бърз растеж, разпространение в съседните органи и тъкани и даването на разсейки (метастази) в цялото тяло, които могат да доведат до фатален край. 

 

Болногледачът изпълнява ключова роля от поставянето на диагнозата, през лечението, до възстановяването на пациента. Той е изправен пред едно непрестанно предизвикателство да задоволи променящите се нужди на своя доверител и да му засвидетелства пълна подкрепа. 

 

Неясното бъдеще е една от причините за непрестанната тревога на пациента. Гамата от емоции, която диагностицираните и техните най-близки изпитват, е богата и е нужно търпение и известно познание за болестта, за да се справите подобаващо в такава ситуация.  

 

Какво да прави всеки социален асистент в грижата си за болен от рак?

 

 • Независимо от бързото напредване на медицинската технология, злокачествените тумори трудно могат да бъдат излекувани напълно, но на пациентите, страдащи от рак, е нужно винаги да им се вдъхва надежда, защото половината лечение е в нагласата. Психосоциалното въздействие на тази диагноза не бива да бъде подценявано спрямо физическото му отражение. 
 • Семейството на пациента е също толкова потърпевшо, колкото и самият той. Често пъти болката и тревогата са пречка за пълноценна комуникация и споделяне с най-близките. В ролята си на социален асистент вие трябва да сте насреща за разговори на всякакви тематики, най-вече за болестта и нейното отражение върху психиката на пациента. 
 • Човек, диагностициран със злокачествен тумор, не бива да спира да живее пълноценно (защото дори здравите никога не знаят колко време им остава). Осигурете развлечения на вашия пациент – водете го на кино, театър и разходки. Споделяйте своя опит от прочетена хубава книга, изгледан интересен филм, изпробвани рецепти в кухнята и прочие. Не го оставяйте да запълва ежедневието си в мрачни мисли и постоянна тревожност.
 • Храната е определяща за здравето ни и начина, по който се чувстваме, но ние често забравяме да обръщаме внимание на тези неща, преди да е наложително. Всеки пациент, страдащ от рак, е нужно да пази стриктна диета, така че да помогне на организма си да се бори с болестта. Не забравяйте, че да си социален асистент не е просто работа, а призвание, така че освен да следите своя пациент, включете се към диетата заедно с него, за да улесните задачата му.

Създайте отношения, които се градят на доверие, взаимност и приятелство, за да бъдете полезни не само за физическото, но и за емоционалното преживяване на болестта на своя пациент. 

 

Работете като болногледач в Германия!

 • Сигурна и легална работа в Германия
 • Високи доходи и индивидуални бонуси
 • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
 • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
 • 24/7 контакт с Promedica24
 • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Кемптен

Дата на заминаване: 2022-01-11

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Кемптен, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Хановер

Дата на заминаване: 2022-01-10

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Хановер, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Есен

Дата на заминаване: 2022-01-07

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Есен, Германия

Езикови познания: средни

детайли