1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Предимствата на живота в Германия

Предимствата на живота в Германия

14-10-2018
 

Живеенето в Германия има безброй предимства, тъй като страната поддържа се гордее с 5-тата най-развита икономика в света и предлага отлично качество на живот. Освен това, Германия радва живеещите там с прекрасна природа, първокласна бира и топло отношение.

Germany life

Ето и 10 от основните предимства, на които се наслаждават преселниците, живеещи в Германия.

1. Девет различни граници

Вярвате или не, Германия граничи с Франция, Люксембург, Белгия, Холандия, Дания, Полша, Чешката република, Австрия и Швейцария. Това е страната с най-много граници в Европейския съюз, което означава, че в рамките на няколко часа ще може да отскачате с автобус или влак до всяка от тези дестинации. Преди да сте разбрали, можете да хрупате пресни багети в Париж или да се наслаждавате на първокласно пиво в Прага.

2. Отлични възможности за работа

Благодарение на стабилната икономика на страната е много по-лесно да намерите работа в Германия, в сравнение с останалите западноевропейски държави. Безработицата е сведена до почти незабележимо ниво, а завършилите висше образование имат добри възможности за кариерно развитие.

3. Много национални празници

В зависимост от това в коя част на Германия живеете, можете да очаквате да се насладите на 14 официални празника годишно, както и на дълъг платен отпуск от работодателя си.

4. Приятелско отношение от страна на местните

Тъй като хиляди експати и туристи пътуват до Германия всяка година, местните жители са свикнали да приемат външни лица в страната си. Като изключим езиковата бариера, не би трябвало да имате проблеми с адаптацията и намирането на нови приятели.

5. Първокласна транспортна система

Германия може да се похвали с едни от най-хубавите пътища в Европа. Но в действителност дори не се нуждаете от кола поради високоефективната транспортна мрежа на страната. Общественият транспорт в Германия е отличен и достъпен, независимо дали предпочитате автобуса, трамвая или влака.

6. Огромно разнообразие от забавления

Един от основните плюсове на живота в Германия е броят на организираните забавляния, особено през пролетно – летния сезон. Организират се улични карнавали, ден на Япония (Japanese day), музейни нощи, фестивали на уличната храна, открити кина… и още много други. За всеки уикенд (и дори през делничните дни) можете да намерите нещо забавно, с което да уплътните свободното си време.

7. Ниски разходи за живот

Данъците може да са по-високи в съпоставка със страните от Източна Европа, но разходите за живот са доста евтини в Германия. Цените на наемите са значително по-ниски в сравнение с останалите западни столици, а качеството им е отлично, което означава, че е много често практика за хората да наемат дома си дългосрочно. Основните удобства като електричество, вода и достъп до интернет също са на достъпни цени.

8. Германците са точни и надеждни

Противно на средиземноморските държави, когато германците се уговорят да се срещнат точно след 13 дни в 17:00 часа и не се явят на срещата, това означава, че са били убити. Буквално.

9. Първокласна бира

Трудно е да се каже коя държава произвежда най-добрата бира в света, но е сигурно, че ако има подобна класация – Германия ще заеме челна позиция. Пивопроизводството е сериозно застъпено в страната и според Германската федерация на пивоварите, можете да пиете различна немска бира всеки ден в продължение на 15 години.

10. Октобер фест (Oktoberfest)

Мюнхенският Октоберфест справедливо заявява, че е най-големият фолклорен фестивал в света. През последното десетилетие събитието привлича средно около 6 милиона посетители годишно, които консумират почти 7 милиона литра бира и консумират хиляди наденички на скара, пилета, гигантски калмари и дивеч.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Кемптен

Дата на заминаване: 2022-01-11

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Кемптен, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Хановер

Дата на заминаване: 2022-01-10

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Хановер, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Есен

Дата на заминаване: 2022-01-07

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Есен, Германия

Езикови познания: средни

детайли