4 билки в помощ при депресия и лошо настроение

29 май 2018 Редактор на Promedica24
Рейтинг на статията

Ние сме като огледало – от нас зависят и емоциите на хората, с които общуваме.

Работата често е причина за променливото ни настроение. Има професии, които изискват пълна отдаденост, специфични умения, качества като отзивчивост, състрадателност, чувство за такт и други. Такъв пример е работата, свързана с грижите за болни хора.

Ако работите като болногледач, сигурно често сте се сблъсквали с предизвикателството как да се справите с вашето настроение (вижте как да се справите с други предизвикателства в професията, представени в справочника на болногледача). Защото от него зависи и това на пациента, нали? Понякога не ви се говори, чувствате се тъжни, но ви е трудно да го прикриете. А имате задължения, които изискват вашата концентрация и професионализъм.

Как да се погрижите за настроението?

Билките винаги са били помощник във всяко едно отношение. Всяка болка си има билка, казват старите хора. Има билки, които могат да подобрят по естествен начин настроението. Кои са те? И как влияят на настроението?

Жълт кантарион

Билката, ценена заради антидепресивните си качества, е жълтият кантарион. С него ще възвърнете спокойствието си, жизнеността ви ще се повиши, а лошите мисли и настроение сякаш ще се изпарят от само себе си.

Гинко билоба

Гинко билобата се препоръчва за оросяване на мозъка, намалява стреса, вярва се, че забавя процеса на стареене. Приемът на гинко билоба помага при първи прояви на есенна депресия и помага за повишаване на тонуса.

Маточина

Маточината успокоява психично напрежение, помага за добър и здрав сън, намалява нервността, различни неврози и депресии.

Джинджифил

Макар да се ползва повече като подправка, джинджифилът ще ви помогне в онези мрачни, студени дни, в които чувствате необяснима тъга. Джинджифиловият чай се препоръчва за бодрост и добро настроение и със сигурност ще повиши тонуса ви.

Билките са естествен начин да се преборим с нервността, усещането за депресия и негативните мисли, които понякога ни връхлитат. С тяхна помощ можем да поддържаме доброто настроение, дори когато не се чувстваме толкова добре. Защото, за да сме трудоспособни, ефективни, трябва преди всичко да бъдем щастливи от това, което правим.