4 мита за работата в Германия

25 юли 2018 Редактор на Promedica24
Рейтинг на статията

Германия – най–привлекателната страна за работа в Европа, особено за специалисти, които виждат възможности за кариерно развитие, които липсват в България, както и за адекватно заплащане и ценз на труда. Само че ние няма да говорим за тях, а за всички онези хора, които се отправят към Германия в търсене на едно по-добро бъдеще именно чрез работата.

small_town_work_Germany

Най-често задавите въпроси във връзка с намирането на работа в Германия са свързани с това има ли значение къде ще идем, в по-голям или по-малък град. Разбира се, когато сте в по-голям град, разходите ви ще са по-големи за сметка на това, което спестявате, ако това е вашата цел. Ако сте в по-малко населено място – ще спестите повече.

Най-разпространените митове за работата в Германия

Мит 1 – Работата в Германия е само за специалисти в дадена област

Сред най-често срещаните митове, свързани с работата в Германия, са тези, че работа има само за специалисти. Това не е вярно. Можете да си намерите работа като общ работник, продавач, болногледач и други в зависимост от вашите лични качества и владеенето на немски език.

Мит 2 – Лесно може да си намерите работа дори без фирма посредник

Ако сте решили да си търсите работа в Германия, то първо трябва да направите проучване, свързано с работната позиция, която търсите. Ако не използвате фирма за подбор, ще ви е много трудно да отсеете измамните обяви от реалните. Когато се доверите на професионалист, ще имате възможност да си спестите главоболия и неприятности, както и измами. Промедика 24 ще ви съдейства за намирането на работа в Германия като болногледачи. Защо да изберете точно нея? Благодарение на дългогодишния си опит, огромния брой доволни клиенти и личното отношение към всеки Промедика 24 притежава редица международни сертификати, доказващи професионализма ѝ. Може да проверите сами и да се убедите.

Мит 3 – Работа в Германия за неспециалисти има само в големите градове

Работа има навсякъде, а всичко е във ваши ръце. Ако сте достатъчно мотивирани, ще намерите работа навсякъде.

Мит 4 – Без език не мога да работя нищо

И това е вярно, но само донякъде. Някои работодатели, като Промедика 24, осигуряват курсове по немски език за своите болногледачи. Целта е да се чувствате по-подготвени и сигурни в себе си още преди да заминете. Така че не се отказвайте, а проучете внимателно какви са вашите възможности и скочете в дълбокото – само така има шанс да откриете желаното!

Е, взехте ли своето решение за работа в Германия? Надяваме се да сме били полезни в осмислянето на някои от най-разпространените митове за намирането на работа в Германия.

Оттук нататък всичко е във ваши ръце – и успехът, и по-доброто бъдеще.

Също така си струва да прочетете: