Адаптиране на болногледача при внезапна смяна на пациента

18 април 2021 Редактор на Promedica24
Рейтинг на статията

В работата на професионалния болногледач има ситуации, които винаги трябва да се взимат предвид. Такава е внезапната, неочаквана смяна на пациента. Чисто психологически, за асистента може да окаже трудно да свикне с мисълта, че същият човек вече е починал или че ще бъде ненадейно сменен.

Причините за смяна на пациента могат да бъдат различни, освен смърт. Понякога се случва така, че пациентът променя отношението си към болногледача или семейството му не го харесва. Каквито и да са факторите, предизвикали промяната, вие като болногледач няма как да им повлияете. Единственото решение е да приемете това и да се продължите напред.

Какво ще направим ние от Promedica24 за вас?

Когато се наложи смяна на пациента, ние ще ви помогнем с оферта, която ще ви бъде предоставена в рамките на 1-2 дни. Също така, можем да предложим и оферта за друг болногледач в случаите, когато има наложителна смяна на текущия адрес.

При приемане на офертата от страна на болногледача, организираме и извършваме преместването. Не е задължително да се съгласявате с новата оферта веднага, ако нещо в новото място ви обезпокои. Ако прецените, че дадената оферта не е подходяща за вас, ние ще ви потърсим друга. Транспортирането до новия пациент с малък частен бус на Promedica24 също е наша грижа, при строго спазване на всички мерки за безопасност.

Изключително редки са случаите, в които не успяваме да намерим нова оферта, но дори и тогава няма да ви оставим в беда и ще организираме прибирането ви в България. Във всички изброени по-горе случаи болногледачите на Promedica24 не заплащат транспортни разходи.

Не забравяйте, че имате свой личен координатор, отговарящ за намиране на нова оферта, организиране и изпълняване на всички формалности. При спешна ситуация, възникнала в извънработно време, всеки болногледач може да се обади на алармения ни телефон, който е на денонощно разположение.

Как да се адаптирате по-бързо към промяната?

Приемете факта, че в живота на болногледача се случват внезапни промени и макар да изглеждат нежелани, те представляват предизвикателство, което ви доизгражда в професията. Нищо не е изгубено за вас и на новите неща трябва да гледате позитивно.

Не възприемайте ситуацията като предателство спрямо вас, тъй като в работата на болногледача е залегнал субективизмът, а той се изменя така, както и житейските позиции на пациенти и техните близки. Комуникацията с добър тон, без притеснение, ще ви сближи с новия пациент, който може да ви оцени още по-високо и да ви даде отлична препоръка за бъдеще.

Също така си струва да прочетете: