Да започнеш живота си отначало!

14 март 2022 Gergana Eneva
Рейтинг на статията

из поредицата: „Историята на един болногледач!“

Отново е време да Ви разкажем поредната трогателна история от екипа на Promedica24. В главната роля влиза една от любимите ни и дългогодишни наши служителки Яна Асенова. Яна е на 48 години и през 2018 г., когато живота я среща с нас, тя живее в закътано селце в близост до Бургас. Дели своя малък дом със сестра си, дъщеря си и мъжа до нея по онова време, а синът ѝ, който страда от тежка форма на шизофрения, е настанен в лечебно заведение в  град Добрич. От няколко години Яна и сестра ѝ са безработни и семейството разчита единствено на доходите на приятеля на Яна. Той обаче се възползва от това и ежедневно малтретира двете жени, подлагайки ги на системен тормоз, а те са принудени да търпят поведението му в желанието си да подсигурят най-необходимото на семейството, а именно храна и подслон.

В отчаян опит да се измъкнат от ситуацията в която са попаднали, двете сестри започват да търсят работа. Не след дълго попадат на обява на Promedica24 и Яна решава да кандидатства. Поради невъзможността на жената да посети офиса ни, нашите експерти по подбор на персонала отиват на място в дома ѝ и се срещат с нея. След като научава за тежката съдба на семейството, нашия екип е твърдо решен да помогне и да подаде ръка на Яна в трудния момент. Осъществяват се още няколко срещи с нашите специалисти, докато тя бъде напълно подготвена да замине и работи. Яна дори успява да се включи във финансиран от нас, специализиран курс по немски език за болногледачи в Германия.

В рамките на няколко месеца, тя се подготвя напълно и заминава да работи като социален асистент. Още на първия адрес, на който попада, семейството бива очaровано от нея и така на всяко следващо място на което екипа ни я изпраща, хората се възхищават на нейната доброта и подход към възрастните. Към днешна дата Яна е постоянен болногледач в едно семейство. Толкова много я харесват и ценят, че когато тя се завръща в България за почивка, семейството само поема грижите за своя роднина, не желаят друга болногледачка, чакат Яна да се върне.

Тя не просто става част от това семейство, тя става част и от общността в малкото градче в Германия, където е настанена и работи. Познава се и е приятелка с почти всички, а при възникналата ситуация с настъпването на Covid-19, лекарката в града сама ѝ предлага да ѝ  сложи ваксина, ако желае.

Животът на Яна се променя драстично, тя успява да преодолее зависимостта си от мъжа в живота ѝ и прекратява всякакви взаимоотношения с него.  Преотстъпва родителските права за своята дъщеря на сестра ѝ, като ежемесечно им подсигурява всички необходими средства, за да живеят нормално. А когато се прибере в Българя прекарва всеки свободен момент с тях. Яна успява да се погрижи и за своя син, като поема лечението му в реномирана болница в Турция. Сега тя е по щастлива от всякога и се е устремила смело към постигането на още една от своите мечти – закупуването на собствен автомобил. Екипът на Promedica24 с радост застава зад постигнатите от нея успехи и ще продължи да я подкрепя и занапред!

Ако искате да сте част от нашето семейство и да научите повече за работата като социален асистент в Германия, не се колебайте, да се свържете още днес с Promedica24! Кандидатствайте сега тук!