Дали работата в чужбина е за мен?

5 януари 2019 Редактор на Promedica24
Рейтинг на статията

Настанете се удобно на стола, защото в следващите редове ще ви споделим за една нова възможност, която досега може и да не сте обмисляли. Работата в чужбина за определен период от време. Да, точно така – възможно е на този етап работният пазар в България да не отговаря на вашите основни изисквания за реализация или заплащане.

Работата в друга държава е идеален начин да подобрите съществуващите си езикови, комуникационни и адаптивни умения или да научите нови, което да ви направи по-привлекателни за работодателите в България за в бъдеще, както и да бъдете полезно допълнение към Вашата автобиография. Също така, работата извън родината ще ви помогне да се развиете като по-независима и самостоятелна личност, ще ви помогне да бъдете по-решителни и инициативни.

Някои от основните качества, които е добре да притежавате, за да се адаптирате по-бързо към живота извън България, са описани в следващите редове.

На първо място трябва да имате подходящ предишен опит, който да съответства на работната позиция в чужбина, за която кандидатствате. Например, ако решите да подадете документи за позиция „болногледач“ – предимство би било да имате предишен опит в грижите на болни или възрастни хора.

Обърнете внимание, че за повечето работни места е задължително да имате поне минимално ниво на владеене на чужд език. В Германия, например, голяма част от местното население говори прилично английски, въпреки това е нужно да имате добро ниво на немски език, за да се социализирате по-добре в новата среда и да се чувствате по-спокойни и щастливи. Представете си да работите като болногледач в Германия и да живеете в дома на някой, с който не можете да разговаряте свободно. Това би накарало и двете страни да изпитват известно неудобство и чувство на дискомфорт.

Относно личностите качества, всеки работодател има различни изисквания. Въпреки това, добрите комуникативни умения и хъс за работа са качества, които са силно ценени без значение от работната позиция.

Ако чувствате, че притежавате нужните качества, споменати в статията и изпитвате нужда от сериозна промяна в живота си – не се колебайте и се свържете с нас, за да обсъдим подходящи и доходоносни работни оферти като болногледач в Германия.

Също така си струва да прочетете: