Историята на един болногледач!

24 януари 2022 Редактор на Promedica24
Рейтинг на статията

Работата като болногледач често е изпълнена с редица предизвикателства. Изисква се отношение, внимание и много търпение към обгрижваното лице. Ние от екипа на Promedica24 разбираме това добре и винаги сме насреща за нашите служители. В тази поредица от статии, всеки месец ще Ви разказваме истинска история за съдбата на един наш болногледач и как сме успели да му помогнем да промени живота си.

Първата история, която ще Ви споделим е тази на Мария Стоянова. Тя е на 55 г. от град Пловдив и има две дъщери, Яна на 15 г. и Росица на 12 г. През 2020 г. я сполетява огромна трагедия и за съжаление тя губи съпруга си. Не след дълго затъва в дългове, които не успява да погаси и губи семейното жилище. Тя и децата ѝ остават на улицата, без подслон, отчаяни, с разбити мечти и надежди за бъдещето. В този мрачен период от живота на Мария, ръка ѝ подава само нейната най-добра приятелка при която тя се мести да живее заедно с двете си деца. В продължение на няколко седмици двете приятелки отчаяно търсят работа за Мария, но за жалост без успех. Един ден, ровейки се из различни сайтове, те случайно попадат на обява за работа като болногледач на Promedica24 и Мария решава да кандидатства. Това е моментът, в който тя отчаяно се нуждае от средства, както и от сигурна и доходоностна работа, която да ѝ помогне отново да стъпи на краката си и да подсигури бъдещето и живота на своите деца.

Още в същия ден нашият екип се свързва с нея. Една от нашите дългогодишни служителки и Експерт в областта – Емилия, разговаря с Мария и бързо разбира за тежкото положение, в което тя е попаднала и на база на нейния опит и знания, ѝ предлага най-подходящата офертата за работа в Германия. Като всяка майка, Мария е загрижена за своите деца и се притеснява от заминаването поради можеството въпроси и несигурността, което поражда то. Тук на помощ отново идва нашия екип, който подробно обяснява и организира цялостното пътуване на нашите служители. Promedica24 работи вече повече от 17 г. в тази сфера и никога не е оставяла свой служител без транспорт, подслон и подкрепа. Благодарение на нашия Експерт по подбор на персонала, Емилия и подкрепата и съдействието, които тя оказва, Мария решава да замине и да работи като социален асистент в Германия. Тя оставя своите деца при най-добрата си приятелка и през месец Март лети за Германия. Остава там за възможно най-дългия период от време – 6 месеца. Докато е там, Мария обикаля няколко различни града и работи за 4 семейства. Нейните умения, доброта и отзивчивост бързо биват оценени от семействата за които работи. На един от адресите, на които попада тя, не просто работи като социален асистен, а се превръща в част от семейството. Възрастната жена, за която се грижи, приема Мария като своя дъщеря и я моли да остане като постояннен болногледач на адреса, а тя с радост приема.

Животът на Мария се променя драстично, тя успява да спечели достатъчно пари и да подпомага децата си. След 6 месеца в Германия, тя се връща в България по-щастлива и уверена в себе си. Самата тя споделя с нас, че виждайки промяната в живота си и възможността сама да погасява своите дългове, както и да помага на децата си я правят много уверена в себе си и ѝ помагат да пребори носталгията по дома и своето семейство докато е в Германия.

През 2021 г. Мария прекарва повече от 8 месеца в Германия. Към днешна дата тя е активен служител и част от екипа на Promedica24, като съвсем скоро се готви отново да замине и работи като социален асистент. Нейната следваща цел е да подсигури жилище на своите деца. Екипът на Promedica24 силно вярва в нея и ще я подкрепя по пътя към постигането на всички нейни мечти!

Ако искате да сте част от нашето семейство и да научите повече за работата като социален асистент в Германия, не се колебайте, а се свържете още днес с Promedica24! Кандидатствайте сега на: www.promedica24.bg/lp-bg !