Предимствата на живота в Германия

14 октомври 2018 Редактор на Promedica24
Рейтинг на статията

Живеенето в Германия има безброй предимства, тъй като страната поддържа се гордее с 5-тата най-развита икономика в света и предлага отлично качество на живот. Освен това, Германия радва живеещите там с прекрасна природа, първокласна бира и топло отношение.

Germany life

Ето и 10 от основните предимства, на които се наслаждават преселниците, живеещи в Германия.

1. Девет различни граници

Вярвате или не, Германия граничи с Франция, Люксембург, Белгия, Холандия, Дания, Полша, Чешката република, Австрия и Швейцария. Това е страната с най-много граници в Европейския съюз, което означава, че в рамките на няколко часа ще може да отскачате с автобус или влак до всяка от тези дестинации. Преди да сте разбрали, можете да хрупате пресни багети в Париж или да се наслаждавате на първокласно пиво в Прага.

2. Отлични възможности за работа

Благодарение на стабилната икономика на страната е много по-лесно да намерите работа в Германия, в сравнение с останалите западноевропейски държави. Безработицата е сведена до почти незабележимо ниво, а завършилите висше образование имат добри възможности за кариерно развитие.

3. Много национални празници

В зависимост от това в коя част на Германия живеете, можете да очаквате да се насладите на 14 официални празника годишно, както и на дълъг платен отпуск от работодателя си.

4. Приятелско отношение от страна на местните

Тъй като хиляди експати и туристи пътуват до Германия всяка година, местните жители са свикнали да приемат външни лица в страната си. Като изключим езиковата бариера, не би трябвало да имате проблеми с адаптацията и намирането на нови приятели.

5. Първокласна транспортна система

Германия може да се похвали с едни от най-хубавите пътища в Европа. Но в действителност дори не се нуждаете от кола поради високоефективната транспортна мрежа на страната. Общественият транспорт в Германия е отличен и достъпен, независимо дали предпочитате автобуса, трамвая или влака.

6. Огромно разнообразие от забавления

Един от основните плюсове на живота в Германия е броят на организираните забавляния, особено през пролетно – летния сезон. Организират се улични карнавали, ден на Япония (Japanese day), музейни нощи, фестивали на уличната храна, открити кина… и още много други. За всеки уикенд (и дори през делничните дни) можете да намерите нещо забавно, с което да уплътните свободното си време.

7. Ниски разходи за живот

Данъците може да са по-високи в съпоставка със страните от Източна Европа, но разходите за живот са доста евтини в Германия. Цените на наемите са значително по-ниски в сравнение с останалите западни столици, а качеството им е отлично, което означава, че е много често практика за хората да наемат дома си дългосрочно. Основните удобства като електричество, вода и достъп до интернет също са на достъпни цени.

8. Германците са точни и надеждни

Противно на средиземноморските държави, когато германците се уговорят да се срещнат точно след 13 дни в 17:00 часа и не се явят на срещата, това означава, че са били убити. Буквално.

9. Първокласна бира

Трудно е да се каже коя държава произвежда най-добрата бира в света, но е сигурно, че ако има подобна класация – Германия ще заеме челна позиция. Пивопроизводството е сериозно застъпено в страната и според Германската федерация на пивоварите, можете да пиете различна немска бира всеки ден в продължение на 15 години.

10. Октобер фест (Oktoberfest)

Мюнхенският Октоберфест справедливо заявява, че е най-големият фолклорен фестивал в света. През последното десетилетие събитието привлича средно около 6 милиона посетители годишно, които консумират почти 7 милиона литра бира и консумират хиляди наденички на скара, пилета, гигантски калмари и дивеч.