Как да бъдете успешни болногледачи в Германия?

28 юли 2019 Редактор на Promedica24
Рейтинг на статията

Искате ли да промените местоработата си? Желаете ли да започнете отначало на ново място, а защо не и в нова страна?

В случай че отговорите са положителни, бихте могли да помислите за възможността да бъдете болногледач в Германия. Може би отначало този вариант ще ви се стори невъзможен или ще се притесните дали сте достатъчно добри, за да поемете отговорността да се грижите за живота на възрастен човек, който е от друга страна и има различно светоусещане, но като се замислите по-обстойно за всички приоритети и дивиденти, които ще получите, както и социалният опит, който ще придобиете, определено това начинание си заслужава.

Бъдете смели. Не се притеснявайте от поемането на рискове и пребиваването ви в чужда държава.

Германия е член на ЕС и е по-икономически развита и успешна. В тази западноевропейска страна ще усетите специфичната култура, характерна за централната част на континента. Не се отказвайте! Приемете живота в Германия – със сигурност ще ви хареса. Немската прецизност и точност са едни от емблематичните качества, с които германците се славят по цял свят. А защо да не ги опознаете лично? Може би немският стил на поведение ще ви допадне?

Бъдете комуникативни. Не се тревожете, ако не знаете добре немски език.

Действайте по метода проба-грешка. Никой не се е родил научен и съвършени хора няма. За да се научите да говорите немски добре, е необходимо да комуникирате редовно на този език. Важното е да не се притеснявате да изразявате на глас своите мисли на немски език. Опитвайте се – дори изречението да е грешно структурирано, как ще разберете, че грешите, ако не го изразите на глас? Не се чувствайте обидени, ако някой ви поправи и ви каже как да се изразявате правилно. За да успее, човек минава и през такива моменти, но после ще говорите немски идеално, а всеки език е безценен и отваря безброй врати по света.

Създайте приятна атмосфера в дома на възрастния човек, за когото ще се грижите.

Опитайте се да се сприятелите и да научите колкото се може повече за него. Стопете ледовете, създайте емоционална връзка. Ако възрастният човек ви приема радушно, това ще облекчи работата ви и тя ще минава по-бързо и гладко. Разбирателството е важен момент в работния процес.

Опитайте се да бъдете бъдете:

  • Жизнерадостни
  • Великодушни
  • Прецизни

Ако сте стриктни в работата си и изпълнявате отлично задълженията си, ще добиете вяра в собствените си сили. Социалният опит, който ще добиете в Германия и комуникацията с хора на чужд език са безценно богатство.

Приемете предизвикателството да бъдете болногледачи в Германия. Бъдете смели, опознайте нова страна и култура. Ние ви гарантираме, че ще придобиете спомени и ценен социален опит, който ще ви обогати.

Също така си струва да прочетете: