5 техники за подобряване на езика преди да заминете на работа в чужбина

13 януари 2019 Редактор на Promedica24
Рейтинг на статията

Доброто владеене на местния език е ключово за успеха при намирането на работа в чужбина. Факт е, че когато не практикуваме ежедневно дадения език, лесно го забравяме. Може да сме били много добри в ученето и практикуването на немски, френски, испански в гимназията или университета, но ако не го използваме всеки ден, забравяме. Така е устроен човешкият мозък – филтрира ненужното. За да не ви се случи това, прилагайте тези 5 техники за подобряване на езиковите ви умения всеки ден:

5 техники за поддържане на добро езиково ниво за работа в чужбина

Подобряване езикови умения

Ако планувате или вече сте си осигурили работа в чужбина, може би трябва да се замислите над това да поопресните знанията си по дадения език. Как може да се случи това?

1. Всеки ден четете информация на дадения език

Ако обичайно четете хороскопа си в интернет на български, сменете езика и го правете на него. Същото важи и за новините. Така ще добиете рутина при работата с езика и по-лесно ще навлезете в чуждоезиковата среда. В началото ще ви е трудно, но постепенно ще свикнете.

2. Учете нови думи във всеки момент

Попадне ли ви някоя фраза пред очите, заучете я. Напишете я 10-20 пъти, ако трябва. Използвайте я в изречение, повтаряйте си я.

3.Упражнявайте паметта си

Упражнения за паметта

Как да упражняваме употребата на нови думи? Използвайте следното: върху всеки предмет от ежедневието поставете стикер с наименованието му на чуждия език. Така всеки път, когато попаднете на него, ще си припомняте как се казва. А и ще запаметявате как се изписва.

4. Гледайте клипчета в автентична ситуация в чужбина

Гледането на видеа на чужд език ни помага да се ориентираме в ситуацията по-лесно, отколкото ако просто слушаме диалози или четем.

5. Представяйте си въображаеми ежедневни ситуации и как бихте реагирали в тях

Когато си представяте дадени ситуации и мислите как да отговорите, вие упражнявате умението да мислите на дадения език. А това е висш пилотаж. Упражнявайте се и не губете вяра. С търпение, упоритост и ежедневни тренировки всичко се постига.

6. Записвайте си важните неща на чуждия език

Ако си правите списъци за това, което трябва да свършите, да купите или да кажете на някого, правете го на чуждия език. Така ще упражнявате умението за писане. Освен това ще може да се редактирате, ако имате грешки – речникът винаги ще е до вас.

Няма ненаучен език, защото той е средство за комуникация между хората. Помнете, че е важно да упражнявате своите езикови умения всеки ден, за да ги развивате и да бъдете най-успешните по време на вашата работа в чужбина.