Реших, че Promedica24 е моят работодател, а сега какво?

15 януари 2019 Редактор на Promedica24
Рейтинг на статията

Към днешна дата на българския пазар има доста фирми, които се занимават с подбор на болногледачи за работа в Германия. Всяка една работи по свои изградени стандарти, свързани както с процеса на подбор на кадрите, така и с организирането на самото заминаване в Германия.

Ако четете тази статия, най-вероятно обмисляте заминаване за Германия и сте решили, че Promedica24 е вашият работодател. Тук ще ви разкажем за етапите, по които става кандидатстването и подбора при нас.

Грижа за болни хора в Германия

Етапите, през които кандидат-болногледачите минават при нас са общо 4 на брой:

1) Кандидатстване по телефон или чрез онлайн формуляра на официалния ни сайт. Основните изисквания към кандидатите са поне базисно владеене на немски език, активна шофьорска книжка, опит в гледането на болни/възрастни хора (дори и ако са от семейството), отзивчивост към нуждите и проблемите на другите.

2) След началната регистрация, очаквайте обаждане, по време на което ще ви разясним правилата и възможностите за наемане на работа като болногледач в Германия. Целта на този телефонен разговор е да се запознаем с автобиографията на всеки кандидат – опит, ниво на владеене на немски, квалификации и образование.

3) Ако и двете страни сме щастливи от интервюто – ще ви поканим на 3-часово интервю в определен час и дата, завършващо с подписване на договор.

В случай, че сте стигнали до този етап, не забравяйте да носите със себе си следния набор от документи:

  • лична карта
  • свидетелство за съдимост
  • медицинско свидетелство
  • трудова книжка
  • номер на банковата сметка
  • референции и удостоверения за завършени курсове(ако има такива)
  • диплома

4) Четвъртият етап е свързан със самото заминаване за Германия (тук влиза и подбора на позиция, подходяща за вашето настоящо владеене на немски език).

Редно е да споменем, че Promedica24 осигурява курсове по немски език за всички кандидати напълно безплатно.

Преди датата на заминаване ще получите от нас необходимите документи и билет за пътуването, което се организира и заплаща от нашата фирма.

Доверете се на дългогодишния опит и професионално отношение на Promedica24 – пионер в набирането на болногледачи в Германия.

Също така си струва да прочетете: