На работа в чужбина – важни неща, които да знаем предварително

12 октомври 2018 Редактор на Promedica24
Рейтинг на статията

След като вече сме одобрени за работа в чужбина, следва да се подготвим за пътуването и предстоящите предизвикателства. Има редица неща, които трябва да вземем предвид: облекло, храна, пари, лекарства (ако използваме такива ежедневно), телефон за връзка с близките и много други неща като документи и пр.

Работа в чужбина

Важни неща при заминаване на работа в чужбина:

Подреждайки багажа си, осмисляйки какво ни предстои, докато се подготвяме за новото предизвикателство, наречено „работа в чужбина“, трябва да обмислим добре следните неща:

Нужда от застраховка

Не е задължително, но е препоръчително да си направите застраховка (ако такава не се включва към вашето работно предложение). Така ще се чувствате по-сигурни и спокойни.

Бели пари за черни дни

Подсигурете си достатъчно пари в случай на необходимост. Стандартът на живот в чужбина е много по-висок, затова по-добре да сте подготвени. Информирайте се за местната валута, бюра за обмяна на пари и други, ако ви се наложи да правите подобни операции на място. Също така е добре да имате дебитна карта, защото в голяма част от страните този начин на разплащане е най-предпочитан, а и клиентите се ползват с преференции. Може да я използвате за всякакви услуги: от пазаруване в магазина, поръчки онлайн, закупуване на билети и др.

Подходящи дрехи и лични вещи

Климатът е различен, затова информирайте се какво е времето на мястото, на което отивате. Ако престоят ви е по-дълъг, разгледайте какво да очаквате през различните сезони. Вземете си топли дрехи, чадър и подходящи обувки.

Разговорник и речник за чуждия език

Заминавайки на далечно място, не си и помисляйте да не се подсигурите с речник и разговорник. Колкото и добре да владеете местния език, всяко място има свои диалект и ще ви е от полза да се подсигурите.

Пътуване със самолет – какво ни предстои?

Ако не ви се е налагало да пътувате със самолет досега, вероятно не знаете, че има изисквания за допустимия багаж на борда. В зависимост от авиокомпанията тези ограничения са различни. Прочетете предварително какво е разрешено да носите и във вашия ръчен багаж. Ако неговото съдържание не отговаря на изискванията, ще се наложи да го изхвърлите на летището, а това е доста неприятно.

За да бъде подготовката за вашето пътуване по работа в чужбина успешна, не оставяйте всичко за последния момент. В деня преди заминаването проверете всичко: документи, дрехи, важни вещи и др.

Промедика 24 вярва във Вас и ви желае успех и попътен вятър в новите начинания! Вярвайте в себе си!