Всеки човек заслужава шанс за промяна!

6 април 2022 Gergana Eneva
Рейтинг на статията

из поредицата: „Историята на един болногледач!“

Наближава един от най-светлите празници в годината, Великден. Той е символ на възкресението, добротата и промяната. Вдъхновени от това ще Ви разкажем една история, променила живота на своя главен герой, история за шанс, който се дава като по чудо и преобръща живота на един човек.

През 2020 година няколко седмици преди Великденските празници при нас за работа кандидатства, Марин. Той е млад мъж на 32 г., родом от Пазарджик, диагностициран с рядката болест на Крон, засягаща тънкото и дебелото черво. Още много малък, той бива изоставен от своето семейство и е принуден да живее на улицата. Когато Марин се свързва с екипа на Promedica24, той живее в кризисен център в град София. Разбира за предлаганата от нас работа съвсем случайно от обява, която вижда във вестник.

Тъй като той живее в изключително тежки условия единствения начин по който поддържа връзка с нашия екип е благодарение на служител в центъра, който му предоставя телефона си. Нашата дългогодишна служителка Ради, осъзнава специфичното положение, в което се намира мъжа и бързо успява да организира среща с него в нашия офис. Няколко дни по-късно те провеждат присъствено интервю, като се оказва, че Марин има и известни познания по немски език, благодарение на предходна работа в Германия, което го прави още по-подходящ за работата при нас.

За съжаление обаче те не успяват да подпишат договор още същия ден, тъй като много от документите на Марин не са изрядни. Необходимо е той да поднови своята лична карта, да си извади банкова сметка и здравна книжка. За да се случи това максимално бързо, Ради през цялото време напътства и помага на Марин.

Само седмица по-късно те успяват да набавят всички необходими документи и подписват договор. В рамките на 10 дни след това екипа на Promedica24 успява да му намери оферта за работа и той заминава за Франкфурт, Германия. Там Марин е настанен в самостоятелна стая в къщата на възрастен мъж, за който ще полага грижи, като социален асистент. Остава да работи там 2 месеца в които семейството на пациента, а и самия той остават много доволни. През този период, Марин често се свързва с помогналата му наша служителка, с която споделя своята благодарност и отзиви от работата си в Германия.

За съжаление колкото и да му се иска да остане за по-дълъг период от време на работното си място, той е принуден да се връща в България на всеки 2 месеца, за да му бъде извършвана специална манипулация, необходима му поради специфичната болест на Крон. Разбирайки добре това, нашия екип организира безпроблемното прибиране и заминаване на Марин на всеки 2 месеца, така че работата му да не вреди на здравословното му състояние. Нашите координатори успяват лесно да намират нови оферта, благодарение на натрупаната от Марин позитивна обратна връзка от клиентите за които е работил. През 2020 година той дори прекарва Великденските празници, работейки като болногледач в Германия и се възползва от нашите специални бонуси.

Вече 2 години Марин е част от екипа на Promedica24 и работи като болногледач в Германия. През изминалите години с наша помощ, той успява отново да стъпи на краката си и да води нормален начин на живот, който до преди това е смятал за непостижим. Ние силно вярваме, че всеки човек заслужава шанс за промяна и по-добро бъдеще и сме готови да подадем ръка на всеки в момент на нужда!

Ако искате да сте част от нашето семейство и да научите повече за работата като социален асистент в Германия, не се колебайте, да се свържете още днес с Promedica24! Кандидатствайте сега тук и се възползвайте от нашите Празнични Бонуси!