Заминавам да работя в Германия! Как да се подготвя?

30 януари 2020 Редактор на Promedica24
Рейтинг на статията

Ако вече сте решили да заминете на работа в Германия, e добре да се запознаете с някои подробности.

Вероятно имате доста въпроси, които все още са останали без отговор.

Надяваме се с този материал да внесем малко повече яснота и да ви подпомогнем да си създадете правилната психологическа нагласа.

На първо място, не трябва да се притеснявате за посрещането.

Със сигурност ще бъдете посрещнати още щом стъпите на немска земя и не бива да имате притеснения относно това, че може да не се справите или пък че ще останете сами в чуждата страна и няма да знаете как да реагирате.

За какво е необходимо да помислите преди заминаването?

Преди всичко, да вземете със себе си всичко необходимо:

  1. документи;
  2. неща от първа необходимост;
  3. лични вещи, които ще ви трябват по време на пребиваването в Германия.

Относно документите, пригответе личната си карта, както и шофьорска книжка, ако имате такава, както и всички документи, които сме ви издали от фирмата.

Не пропускайте да включите роуминг на мобилния си телефон, а също така е добре да проверите дали устройството ви е напълно изрядно.

Подсигурете си и допълнително зарядно, проверете дали всички лични козметични принадлежности и медикаменти, ако приемате такива, са в багажа ви. Особено по отношение на лекарствата, бъдете наистина внимателни. Ако ги забравите у дома, това може да се окаже голям проблем.

Ще успеете ли да заделите пари от трудовото си възнаграждение?

Както всички знаем, стандартът в Германия е по-висок.

Сигурно се притеснявате дали при това положение ще ви е възможно да се издържате и да заделите едновременно с това пари. Всъщност, напълно е възможно.

След като ние сме поели ангажимент да ви настаним на работа като болногледач, на вас ви е осигурена квартира и храна, така че разходите ви ще намалеят драстично.

При положение, че не правите някакви допълнителни покупки, голяма част от вашата заплата всъщност ще може да бъде спестена. Само от вас зависи дали ще решите да похарчите пари за някакви допълнителни нужди, или не.

В този ред на мисли, може да се каже, че няма проблем да заделяте достатъчно средства от възнаграждението си и така заминаването и раздялата с родните ви тук да си е струвала усилието.

Преди всичко ви съветваме да бъдете спокойни и да се съсредоточите най-вече върху това как да се представите по възможно най-добрия начин на новото си работно място. Всичко останало също ще се нареди по най-добрия начин за вас. Желаем ви успех!

Също така си струва да прочетете: