Интервю без да напускате дома си!

14 април 2020 Редактор на Promedica24
Рейтинг на статията

Уважаеми кандидати и кандидатки,

В името на Вашето удобство променихме процеса на наемане, така че всеки от Вас да има  възможността да работи в Германия.

Пътуването в чужбина е възможно и по-лесно от всякога! Продължаваме да наемаме нови служители и да предоставяме услуги на нашите клиенти.

За да улесним процеса на подбор, въведохме възможността за дистанционно наемане:

 

  1. Телефонен разговор – по време на разговор експерт подбор на персонал ще представи нашата компания, ще опише изискванията и ще разкаже какви са задълженията на длъжността болногледач на възрастните хора в Германия. Също така той ще ви попита за подробности относно вашия опит в обгрижването на болни и познанията ви по немски език. Етапи на интервю за набиране на болногледачи по телефон:
  • проверка на опита в обгрижването;
  • проверка на езиковите умения – кратък разговор на немски език;
  • обсъждане на условията за сътрудничество;
  • представяне на условията на договора.

2. След одобрение от двете страни, ще бъде подготвен Вашият договор.

Договорът може да бъде подписан:

  • в нашия офис (ако срещата се провежда в офиса, тя винаги е в изолация, т.е. само рекрутърът и кандидатът за работа участват в интервюто; спазваме безопасно разстояние, поддържаме стандартите за безопасност и хигиена);
  • чрез куриер – ще ви изпратим договора до адрес или до офис на куриерска фирма

3. Последният елемент е да направите снимка за вашето CV. Вашият профил ще бъде изпратен на клиент от Германия.

4. Пътуване за работа в Германия

След подписване на договора или на етапа на неговото финализиране ще изберем офертата, която най-добре отговаря на вашия опит и езикови умения.

Отпътуването за Германия ще се извърши в уговорено време, удобно и за двете страни. Възможно е дори в рамките на 48 часа след подписване на договора. Също така 24-48 часа преди началото на пътуването, вашият личен кординатор ще ви се обади, за да пита за вашето здраве и благополучие. Условие за пътуване по договора е отсъствието на каквито и да било здравословни състояния като хрема, треска и др.

Преди датата на заминаване ще получите от нас необходимите документи и информация за пътуване. Пътуването се извършва със самолет или автобус, а малък фирмен автобус ви откарва от гарата до дома на пациента. Всеки болногледач получава набор от необходими документи, които се изискват на националните граници.