Важна информация

13 март 2020 Редактор на Promedica24
Рейтинг на статията

Скъпи асистенти,

Promedica24 желае да успокои и увери своите социални асистенти, че се съобразява с общите правила за хигиена и препоръките, предоставяни от Министерството на Здравеопазването и Световната Здравна Организация.

Въведохме в действие специални процедури с грижа за здравето и сигурността, които имат за цел да намалят риска от зараза при предоставяне на услуги по обгрижване, както и по време на самото пътуване на нашите асистенти до и от мястото, на което живее обгрижваното лице.

Нашите асистенти, които имат планирано служебно пътуване, се подлагат на допълнителни действия, които имат за цел да определят здравословното им състояние. Освен това следим всички курсове, осъществявани от бусовете на Promedica. Бусовете, с които пътуват нашите асистенти, са малки автобуси, снабдени със съответните средства за дезинфекция.

Promedica24 през цялото време набира нови асистенти, организира пътувания и предоставя услуги по обгрижването на нашите Клиенти/Пациенти.

Ако имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с нас. Нашите служители, координатори (PCM) и инфолинията са на Ваше разположение.

Същевременно се обръщаме с призив към всички наши служители, социални асистенти и обгрижвани лица да прилагат правилата за лична хигиена.

Как да се предпазим от заразата?

  1. Мийте ръцете си често, редовно и старателно със сапун и вода, ако нямате достъп до тях, използвайте течности/гелове на алкохолна основа (поне 70%)
  2. Прилагайте съответните правила за защита при кашляне и кихане. Когато кашляте и кихате, закрийте устата и носа си със сгънат лакът или с кърпичка. Незабавно изхвърлете кърпичката в затворен кош за боклук и измийте ръцете си със сапун и вода. Ако не разполагате с такива, използвайте течности/гелове на алкохолна основа (поне 70%)
  3. Спазвайте безопасно разстояние от поне 2 метра между Вас и другите хора, особено спрямо тези, които кашлят, кихат и имат температура.
  4. Избягвайте да пипате очите, носа и устата си. Ръцете се допират до много повърхности и по тях могат да полепнат вируси. Замърсените ръце могат да пренесат вируса в очите, носа или устата. Така може да пренесете вируса от повърхността, до която сте се докоснали, в себе си.
  5. Не се препоръчва използването на маски от здрави хора, за да се предпазят от разпространението на новия коронавирус.
  6. Избягвайте големи струпвания на хора и претъпкани обществени места.
  7. Избягвайте близък контакт с болни, по-специално хора, които имат симптоми, свързани с дихателната система (т.е. кашлица, хрема).
  8. Избягвайте посещения на пазари/базари или други места, където се предлагат живи или мъртви животни и птици.
  9. Спазвайте правилата за хигиена на храните – яжте само на сигурни места, пийте само бутилирана вода.