Две рецепти за вкусни немски сладкиши, които са много лесни за приготвяне

29 май 2020 Редактор на Promedica24
Рейтинг на статията

Представяме ви две лесни рецепти, които може да приготвите в качеството си на социални асистенти и да впечатлите пациентите си!

Джинджифилови бисквитки с извара

Това са най-вкусните и нежни джинджифилови бисквитки, които някога сте опитвали.

Опитайте да ги приготвите и ще се убедите сами.

Необходими продукти:

За тестото:

  1. Брашно – 800 грама
  2. Извара с масленост около 20-40% – 250 грама
  3. Заквасена сметана – 200 грама
  4. 2 жълтъка
  5. Растително масло – 100 мл
  6. Захар – 160 грама
  7. Бакпулвер – 2 пакетчета
  8. Ванилова захар – 1 пакетче
  9. Джинджифил – 1 чаена лъжичка

За глазурата:

  1. 2 белтъка
  2. Пудра захар – 250 грама

Начин на приготвяне:

Смесете всички продукти, като най-накрая добавите брашното. Сместа може да поеме и по-малко, затова го прибавяйте на части. Трябва да омесите тесто с такава плътност, че да остава по ръцете ви. Готовото тесто се похлупва с капак и се оставя за половин час да почине. След това се разделя на две части. От всяка част се разточва с точилка дебел слой /около 2 см./, а после от него се изрязват малки кръгчета. Може да използвате чаша.

На намазнена хартия поставете всяко кръгче и запечете за около 20-ина минутки във фурната, която предварително сте загрели на 180 градуса.

Докато бисквитките се пекат, заемете се с приготвянето на глазурата. Разбийте първо белтъците с миксер около 5 минути, а след това добавете към тях захарта и отново разбийте до получаването на пухкав бял крем.

След като сте извадили изпечените бисквитки, декорирайте ги с белтъчния крем с помощта на шприц, четка или просто ги потопете в глазурата. Оставете ги да изстинат, след което може да ги сервирате с кафе, чай, мляко или друга напитка.

Бейгъли с пържени ябълки

С тези страхотни сладки гевречета веднага ще оберете овациите. Ето как да ги приготвите.

Необходими продукти:

За тестото:

  1. Мляко – 200 мл.
  2. Брашно – 350 грама
  3. Суха мая – 7 грама
  4. Захар – 25 грама
  5. Сол – 1/2 чаена лъжичка
  6. Олио – 4 супени лъжици.

За пълнежа:

  1. Ябълки – 3 бр.
  2. Масло – 50 грама
  3. Захар – 50 грама.
  4. Ванилова захар – 1-2 пакетчета
  5. Канела – 1 чаена лъжичка
  6. Нарязани бадеми – 50 грама
  7. Брашно – 1 супена лъжица
  8. Ликьор – 1 чаена лъжичка

За глазурата:

  1. Пудра захар – 100 грама
  2. Вода – 2-3 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Най-напред замесете тестото като в топлото мляко добавите маята, солта и захарта. Нека маята се разтвори добре, след това добавете и останалите съставки. Замесете хомогенно тесто и го оставете да втаса на топло място.

Докато това се случва, направете плънката за пълнежа като обелите и нарежете на ситно ябълките. След това загрейте олиото в тенджерата и добавете захарта и нарязаните ябълки. Пържете около 5 минутки, като преди да свалите от огъня, сложете канелата и бадемите, брашното и накрая ликьора.

Втасалото тесто разточете с точилка и нарежете на отделни парчета, подобно на пица. Покрийте всяко от парчетата с приготвения пълнеж и го увийте във форма на геврек.

Бейгълите са пекат около 30 мин. върху намазнена хартия в предварително загрята на 180 градуса фурна.

След като ги извадите, оставете ги да поизстинат леко, после смесете водата и пудрата захар и ги полейте отгоре.

Вече сте напълно готови, можете да ги поднесете на масата!