Ежедневна рутина за здраве

09-07-2021
 

Много хора, особено възрастните, страдат от трайни и тежки емоционални последици от пандемията на COVID-19 и свързаната с нея несигурност. Как да помогнем на възрастния да преодолее страха?

Ежедневна рутина за здраве

За хората, които са постоянно засегнати от пандемията
Въпреки подобряването на пандемичната ситуация, много възрастни хора все още отказват да напуснат дома си и са постоянно притеснени от това, че е възможно да се заразят. Те преживяват много тежки емоционални последици от пандемията на COVID-19, с които няма да се справи толкова лесно – особено сами. Експертите твърдят, че помощта на болногледачите е незаменима.

Намерете източника на страх

COVID-19 е все още е тема номер едно във всички медии в продължение на много месеци. Прецизно показваните статистически данни за инфекциите и често драматичните съобщения за проблеми в здравната система не оставят никого безразличен. За много възрастни и самотни хора именно медиите са връзката с външния свят. Натрупаните с месеци негативни емоции започнаха да се показват под формата на емоционални разстройства и още по-тежки депресивни състояния. Дали пандемията не е чак толкова животозастрашаваща, а именно последиците, които оставя след себе си? Ето някои начини как може да се справите :

Рецепта: здравословен план за деня

Според експерти на Promedica24 болногледачът може ефективно да помогне на обгрижвания да преодолее паническия страх от пандемия и да избегне промените в настроението.
Психолозите твърдят, че пандемията е подходящо време за изграждане на дневен режим. Трябва да има време за: редовно хранене, упражнения и разходки, контакт (дори онлайн) със семейството и приятелите, забавления, но и за малки задачи.

Време е за нещо ново!

Не всеки харесва плетенето на една кука, но трябва търпеливо да търсите алтернативи. Promedica24 препоръчва някои от следните идеи: изпробвайте заедно някоя нова рецепта, решавайте заедно кръстословици, изучавайте чужд език в мобилно приложение. С Ваша помощ възрастният човек ще се справи с тези предизвикателства.
Други варианти са четенето на книги, оцветяване на книжки за възрастни, настолни игри, технологични джаджи – изборът е наистина богат. Важно е да помогнете на човека да се представи в нова област, да покаже своето желание за нещо ново. Важно е да похвалите и най-малкия напредък и да мотивирате въпреки спънките. Заетият човек няма време да се притеснява.

Добрите отговорности и задължения

Възлагането на малки задачи, които да направи възрастния, ще помогне да се отвлече вниманието от депресивните мисли. Човешкият мозък няма делимост на вниманието, това е само мит. Можем да се концентрираме ефективно и дълбоко само върху една дейност наведнъж. Ерготерапията е много ефективен метод за предпазване от този тип мисли.
Много хора в първите фази на пандемията направиха цялостно почистване. Според психолозите това е имало положителен ефект върху емоциите, защото са дали усещане за контрол върху ситуацията – дори в малка степен.

Ако мислите, че можете да се справите с предизвикателството да сте социален асистент и да помогнете на възрастни хора, прегледайте предложенията ни.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Касел

Дата на заминаване: 2022-03-02

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Касел, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Инголщат

Дата на заминаване: 2022-03-01

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Инголщат, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Аален

Дата на заминаване: 2022-02-28

Продължителност на престоя: 3 месеца

Локализация: Аален, Германия

Езикови познания: основни

детайли