1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. 5 мита за германската народопсихология

5 мита за германската народопсихология

01-06-2021
 

Изрази като „стриктен германец“, „педант като германец“, „студени като германците“ отдавна са станали устойчиви в речника на българина. Дали са истина и доколко отговарят на действителната немска народопсихология? Нека разгледаме петте най-разпространени мнения за германската нация, които не са съвсем верни – или поне отчасти:

 

1.   Германците са студени

Германците са хора, които умеят да се владеят в повечето случаи. Те са стоици, които се стремят към перфекционизъм и прецизност във всички аспекти на живота си. Да, рядко признават грешки, дори на шега, и не са склонни да раздават комплименти, особено незаслужени. Отначало отношението им може да изглежда твърде недружелюбно, но това е от присъщата им предпазливост и резервираност. За сметка на това, германците като нация имат силно чувство за общност и социална съвест. Те обичат да бъдат включени в социална група поради желанието им за принадлежност.

 

2.   Германците са стриктни и обичат правилата

Това не би било факт, ако не бяха стриктните, понякога сурови закони в Германия. В тази държава има изобилие от закони, регулиращи всички аспекти на живота, включително за бирата. Тази тенденция е един от многото остатъци от ценностите, разпространявани някога от прусаците, тъй като в миналото Прусия е била германско кралство, известно със своята невероятно добре организирана и ефективна армия.

 

3.   Германците държат на високия морал

Един от най-разпространените митове за германския народ е техният надценяван морализъм, силно контрастиращ с факта, че именно в Германия има развита порноиндустрия и узаконена проституция. Положителното в този аспект е, че районите за секс забавления са отделни от останалите и са сравнително контролируеми от властите. Германските родители по правило изискват от децата си морал, подлагайки ги на строго възпитание с ясни правила. Но веднъж станали пълнолетни, те получават задължителна свобода – може да звучи като оксиморон, но е така: ако си германец, след навършване на 18 години домът на родителите ти вече не се счита и за твой.

 

4.   Германците са точни, затова са „техническа нация“

Този мит вероятно идва от факта, че производството на автомобили и друг вид техника е силно развито в Германия. Колкото до прочутата им точност, в тяхната народопсихология тя се свързва с уважение към човека, с когото е направена уговорка, отколкото с някаква фанатична акуратност навсякъде и във всичко.

 

5.   Германците са жестоки шовинисти

За съжаление, навярно още дълги години хората несъзнателно ще асоциират германския народ с Втората световна война. Нека не се забравя, че простосмъртните също са страдали от войната. Съвременните германци са отворени към света и редки са случаите на изявен шовинизъм – впрочем, характерен и за представители на други нации.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Кемптен

Дата на заминаване: 2022-01-11

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Кемптен, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Хановер

Дата на заминаване: 2022-01-10

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Хановер, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Есен

Дата на заминаване: 2022-01-07

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Есен, Германия

Езикови познания: средни

детайли