1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Как да разберете, че професията болногледач е за вас?

Как да разберете, че професията болногледач е за вас?

09-06-2021
 

Има хора, чиято натура е създадена за определена професия. В много случаи хората съзнават в какво ги бива, но понякога не са напълно наясно за своите добродетели и таланти. За да разберете дали сте подходящи за деликатната и същевременно нелека професия болногледач, отговорете си честно на следващите въпроси. Ако отговорите на поне половината с искрено „да“, това означава, че тази професия е точно за вас:

1.   Умеете ли дълбоко да съчувствате?

 Мнозина биха избързали с положителен отговор, но тук ключът е не в акта на съчувствие, а в неговата дълбочина: да изпитате болката на другия като своя, да съпреживеете мъката, да усетите огромно желание да поправите злото така, че да се отключи у вас мощен инстинкт за помощ – това е характерно за професионалния болногледач.

 

2.   Бихте ли работили тази работа с истинска отдаденост?

Болногледачът е ангажиран не само с приятни дейности като разговори,    шеги и игри, но също се занимава с чистене на подлоги, къпане, смяна на памперси и подобни неща, които не са от най-приятните. Често в това отношение мнозина се провалят в професията.

 

3.   Приветливи ли сте?

Едно от изискуемите качества на болногледача е приветливост, да бъде усмихнат и да излъчва позитивизъм. Ако вашето обкръжение ви определя като такава личност, помислете за квалифициране в професията болногледач.

 

4.   Толерантни ли сте безрезервно?

Всеки човек твърди, че е толерантен, но несъзнателно прави така, че показва не съвсем безрезервна толерантност. Например, склонни ли сте да приемете гейове, представители на малцинствени групи или на някакви субкултури, без да изпитате неволна антипатия? Вие сте най-близкият човек, който полага ежедневни грижи за болния и трябва да умеете да приемате неговите или нейните разбирания за живота, без вътрешно да ги осъждате, ако по някаква причина те се различават от наложената у вас ценностна система. Пациентът е уязвим и е във ваши ръце, поради което на него му е нужно да ви има 100% доверие.

 

5. Търпеливи ли сте по природа?

 Истинският болногледач винаги е търпелив и умее да изчаква.

 

6. Организирани ли сте?

Ако притежавате изострено чувство за ред и последователност, вие сте правилният човек за тази професия.

 

7. Имате ли намерение да се сдобиете с необходимата за професионален болногледач квалификация?

Никой не наема болногледач само заради човешките му качества. Изискването на преминат курс е задължително. Ако имате желание да се захванете с подобна работа и да продължавате да се развивате, то тази професия е за вас.

 

8. Физически здрав/-а ли сте?

На болногледача често му се налага повдигане на пациента, помощ при ставане и лягане, при къпане и при други неотложни процедури. Вашето здраве, най-вече в опорно-двигателната система, е от първостепенно значение, за да не се травмирате вие самите. Може да имате хронично заболяване, да приемате лекарства и да сте на диета – това не пречи на професията ви като болногледач. Но ако ви съпътстват болежки в кръста или на друго място в костно-мускулната ви структура, тогава първо помислете за себе си, преди да се насочите към работа в помощ на другите

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.
Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. [още]
Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.
Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2.
Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия] Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Регенсбург

Дата на заминаване: 2021-07-27

Продължителност на престоя: 6 седмици

Локализация: Регенсбург, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Работа за болногледач на възрастни хора, Карлсруе

Дата на заминаване: 2021-07-26

Продължителност на престоя: 1 месец

Локализация: Карлсруе, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Хале

Дата на заминаване: 2021-07-23

Продължителност на престоя: 6 седмици

Локализация: Хале, Германия

Езикови познания: средни

детайли