1. Работа в Германия за болногледачи >
 2. Актуални новини >
 3. Няколко технологични джаджи в помощ на пациентите и техните асистенти 

Няколко технологични джаджи в помощ на пациентите и техните асистенти 

06-01-2021
 

Битува мнението, че модерните джаджи са създадени само за младите хора. Така ли е в действителност? Наистина ли тези, които са прехвърлили 70-те години, нямат нужда от тях, защото са направени сложи и неразбираеми за тях? 

Тази широко разпространена заблуда е присъща за убежденията не само на новото поколение, а се поддържа упорито и от самите възрастни хора.

Но това, че някой е имал щастието да доживее до старини, не означава, че трябва да е „глух и сляп“ за улеснението, което модерните технологии предлагат и да отказва да върви в крак с времето.

Напротив, умните джади са създадени от младите хора за възрастните – да им помогнат да поддържат доброто си здраве и да направят ежедневието им по-леко.

Какво трябва да има предвид всеки, който е намерил работа като болногледач?

Смарт часовници в помощ на пациентите

Съществуват безброй модификации на така наречените „смарт часовници“ например. Някои от моделите са предназначени специално за възрастни хора. Те са хибрид между интелигентен часовник и фитнес гривна с паник бутон.  

Ето и какви възможности откриват тези приспособления:

 • Гласова комуникация и SMS съобщения чрез самото устройство или свързан телефон;
 • Определяне на геолокацията на носителя със запазване на историята на неговите движения. Монтаж на геозони с уведомяване на близките, ако той е излязъл извън обичайната за него територия;
 • Бързо обаждане до близките чрез натискане на бутона SOS. Някои модели дори разполагат с няколко бутона, всеки от които може да бъде свързан с един телефонен номер;
 • Измерване на пулса и кръвното налягане;
 • Преброяване на стъпки и изгорени калории;
 • Създавайте напомняния за времето за лекарства и други дейности;
 • Използване на аларма, календар, прогноза за времето и други.

По-евтините модели разполагат само с основни функции, докато по-скъпите, в допълнение към всичко, изброено по-горе, могат да имат камера, Bluetooth, 3G интернет и други полезни функции.

Всички смарт часовници за възрастни хора са оборудвани с голям контрастен екран с големи надписи, а техните калъфи са устойчиви на влага и замърсяване от прах.

Кои телефони са най-подходящи за възрастни хора?

Ако търсите или вече сте намерили работа като медицински асистент, следва да сте запознати с моделите телефони, които са най-подходящи за вашите пациенти.

Постоянното поддържане на връзка е жизненоважна необходимост за хората в напреднала възраст, затова за тях са създадени специални модели.

Най-важните им характеристики са:

 • Притежанието на големи, същевременно меки и удобни за боравене механични клавиши с добре отличаващи се върху тях букви и цифри;
 • Подсилената слушалка и възможността за включване на система за свободни ръце е също от съществено значение;
 • Възможност за поставяне на телефона в стойка за зареждане;
 • Наличието на SOS бутон за бързо обаждане в случай на спешна необходимост, към който да се свърже телефонът на асистента;
 • Издръжлива батерия;
 • Лесно съхранение.

Използването на модерните и функционални устройства в помощ на обслужването на пациентите не бива да се пренебрегва от нито един асистент, който иска да изпълнява своите задължения безупречно.

 

Работете като болногледач в Германия!

 • Сигурна и легална работа в Германия
 • Високи доходи и индивидуални бонуси
 • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
 • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
 • 24/7 контакт с Promedica24
 • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Кемптен

Дата на заминаване: 2022-01-11

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Кемптен, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Хановер

Дата на заминаване: 2022-01-10

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Хановер, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Есен

Дата на заминаване: 2022-01-07

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Есен, Германия

Езикови познания: средни

детайли