1. Работа в Германия за болногледачи >
  2. Актуални новини >
  3. Топ 4 на любимите ястия на германците

Топ 4 на любимите ястия на германците

07-04-2020
 

Не знаем дали ще се изненадате, но традиционната немска кухня изобщо не е диетична. Кулинарните традиции на германците обаче са широко известни и много от техните национални ястия са популярни и обичани в много страни.

Също така, рецептите постоянно се обновяват и подобряват.  Но нека да видим кои са най-често срещаните ястия в Германия.

Месо и колбаси

Месните гозби заемат почетно място сред кулинарните традиции, като само колбасите в националното меню са толкова много, че едва ли бихме могли да ги запомним. Вероятно дори и самите те не знаят всички наименования, но това е нормално,  защото всеки регион на страната обича да си измисля свои авторски рецепти.

Скара, печено на фурна месо – всички тези вкусотии са включени в традиционната немска кухня. 

Хубаво е да отбележим също, че ароматното вино е неизменна част от трапезата – местните обожават да се наслаждават на обилно полята с божествената напитка храна.

Сладкиши

Сладкишите са любимите и също много често срещани ястия в Германия. Подобно на колбасите, печените десерти също така е почти невъзможно да бъдат преброени. Много от тях са познати и в нашата кухня – щрудели, кексове, сладки, брауни, торти с плодове или пълнеж от крем. В следващите ни материали ще ви дадем и подробни рецепти, за да опитаме заедно традиционните немски сладкиши.

Хляб

Много любопитен факт, който отлично илюстрира отношението на немците към хляба е, че в град Улм е построен цял музей, посветен на насъщния. Музеят на хляба привлича посетители от цял свят, а всеки почитател на кулинарното изкуство може да види описани подробно всички видове хляб /около 300/, които се правят в Германия.

Гарнитура

Най-популярната гарнитура към месните ястия, които, както споменахме, тук са на голяма почит, това е киселото зеле. Българите също го тачим, така че, ако отидете в Германия, няма да се чувствате като гости, поне що се отнася до храната. Освен зелето, немците знаят чудесни начини да приготвят и картофите. Можете да ги срещнете под всякаква форма – пържени, варени, печени или задушени.

Какво се яде на закуска, обяд и вечеря в Германия

Най-вече се предпочита богата закуска – хляб с различни видове шунка, също така хляб със сладко или мед, като към всичко това може да се добави гъсто кисело мляко.

Що се отнася до обяда, супата е задължителен компонент от менюто. След това следва популярното „второ ястие“, което обикновено е месно, с гарнитура.

За вечеря немците обичат да похапват салата и студени закуски.

Между отделните хранения се правят и закуски.

 

Работете като болногледач в Германия!

  • Сигурна и легална работа в Германия
  • Високи доходи и индивидуални бонуси
  • БЕЗПЛАТНИ езикови и медицински обучения
  • Пълно поемане на разходите за транспорт, храна и настаняване
  • 24/7 контакт с Promedica24
  • Бързо заминаване

Набираме болногледачи от цяла България!

Поръчване на разговор »

Оставете данни за контакт и ние ще Ви се обадим!

Fields with * are required
пример: 899 123 456

Нясно съм, че предоставянето на моите лични данни е доброволно, както и че отказът ми да предоставя личните си данни ще доведе до невъзможност за разглеждане кандидатурата ми за работа.[още]
Информиран/а съм, че личните ми данни могат да бъдат предоставяни към други дружества от групата на Промедика. Запознат/а съм, че данните ми ще бъдат предоставяни към САЩ, където са доставчиците на ИТ услуги за групата на Промедика, като в този случай трансферите ще се извършват по основание стандартните договорни клаузи на Европейската комисия.

Уведомен/а съм, че имам право по всяко време да оттегля своето съгласие, като изпратя имейл на адрес dataprotection@promedica24.bg , както и че оттеглянетео на моето съгласие няма да засегне законосъобразността на обработването, осъществено преди оттеглянето му. Запознат/а съм с правото на достъп до личните ми данни, с правата си да поискам тяхното коригиране, заличаване или да възразя срещу тяхното обработване на посочения адрес на Дружеството.

Информиран/а съм, че мога да се свържа с длъжностното лице по защита на данните на Дружеството чрез изпращане на имейл до dataprotection@promedica24.bg , както и че имам право да подам оплакване относно обработването на личните ми данни от Дружеството до Комисията за защита на личните данни на адрес гр. София, бул. „Професор Цветан Лазаров“ №2. Информацията, предоставена от мен с настоящата форма, е актуална, изчерпателна и отразява моите реални знания и умения.
[Крия]

Политика за поверителност

Представени оферти за работа

Работа с доказано семейство - много добри жилищни условия, Кемптен

Дата на заминаване: 2022-01-11

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Кемптен, Германия

Езикови познания: основни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Хановер

Дата на заминаване: 2022-01-10

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Хановер, Германия

Езикови познания: средни

детайли

Болногледачи на стари хора плюс помощ в домакинството, Есен

Дата на заминаване: 2022-01-07

Продължителност на престоя: 2 месеца

Локализация: Есен, Германия

Езикови познания: средни

детайли